Mai névnap:

Máris indul a Dal 2022!

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: MTI/Cseke Csilla

A szervezők legfeljebb három perces, magyar nyelvű dalokat várnak, amelyek idén március 30. előtt nem hangzottak el és nem kerültek kereskedelmi forgalomba.

Eldördült a startpisztoly, és a szervezők bejelentése szerint november 15-ig lehet jelentkezni A Dalba, a köztelevízió zenés produkciójába. Az immár tizenegyedik évadjához ért dalválasztó válogatóiba ismét negyven dal jut, 2022-ben először lesz élő a zenei kíséret.

Eddig félplayback produkciókat láthatott a közönség A Dalban, a zene felvételről ment. A Dal 2022-ben mind a hét élő adásban eredeti hangszereléssel, élő zenével hangzanak el a dalok, amihez szükség esetén session zenészeket biztosít a műsor. Az elődöntő dalai akusztikus formában versenyeznek, a döntőben az MR Szimfonikusok harmincfős csapata kíséri a produkciókat.

Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában kifejtette, A Dal 2022-be is legfeljebb három perces, magyar nyelvű dalokat várnak, amelyek idén március 30. előtt nem hangzottak el és nem kerültek kereskedelmi forgalomba. A Dal 2022. január 29-én indul, válogatóból négy adás lesz, majd a két elődöntőt követi március 12-én a döntő.

Idén márciusban a Kaukázus (főképen) a nézők szavazatainak segítségével nyerte a zenés produkciót. A zenekar Egyetlen szó című dalát találták a legjobbnak, így Kardos-Horváth János és Kontor Tamás szerzeménye lett a győztes, azaz a Kaukázusé 2021-ben az év magyar slágere.
Hirdetés
Hirdetés