394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Már a tüdővitamint is hamisítják!

10perc.hu
2021. 10. 13.

Megtévesztő másolat jelent meg az Air7 nevű magyar találmányról, és a hazai feltaláló jogi lépéseket tesz az ügyben.

Korábban már a 10perc.hu is írt arról a magyar találmányról, ami gyógyulási lehetőséget kínált a tüdőbetegeknek és a dohányzásról leszokóknak. Laboratóriumi kísérletek igazolták, hogy a hernyógomba egyik bioaktív összetevője gátolta a tüdőszövet pusztulását és a cigaretta füst által kiváltott gyulladásos és oxidatív stresszt és sejtelhalást.

A tüdővitamin másik összetevője, a tömjénfa kivonata jelentős gyulladáscsökkentő aktivitással rendelkezik, amely indokolttá teheti az alkalmazását bizonyos tüdőbetegségek, köztük az allergia és az asztma kiegészítő kezelésében is.

A tüdő vitaminja, azaz az Air7 2020. szeptember elején került a hazai gyógyszergyárak polcaira, miután minden hatósági igazolást megszerzett a piacra kerüléshez. A termék nemzetközileg is sikeres: néhány hónap leforgása alatt már öt külföldi ország gyógyszertáraiban árulják.


A hernyógombát és a tömjénfát tartalmazó vitaminok mellett javasolt a dohányosok számára a magasabb mennyiségű C-vitamin, a B6 vitamin fogyasztása    Fotó: 10perc.hu 


Nem véletlen, hogy a sikerek és eredmények után nemrég megjelent egy szinte azonos összetevőkkel és hasonló hangzású névvel az R7 nevű tüdővitamin, melynek összetevői között egy vizelethajtó, egy köptető és egy görcsoldó is szerepel, melyeknek semmi jótékony hatása nincs a tüdőre. Mint kiderült, egészségügyi vizsgálatokat sem végeztek a készítménnyel kapcsolatban.

Miután a hivatalos bejelentés megtörtént a gazdasági versenyhivatal és OGYÉI illetve a patikák felé, így a vizsgálat is zajlik az ügyben.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek