393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Már a szerdai tüntetéseken résztvevő pedagógusokat fenyegeti kirúgással a tankerület

10perc.hu
2022. 10. 06.
Már a szerdai tüntetéseken résztvevő pedagógusokat fenyegeti kirúgással a tankerület

A Karinthy Gimnázium 24 tanárának küldött volna az igazgatón keresztül az elbocsátásra figyelmeztető levelet a Külső-Pesti Tankerületi Központ, ám a pedagógusok személyesen mennek el holnap érte.

Úgy tűnik, a mostani pedagógussztrájk, valamint a köré szerveződő országos mozgalom – melyben a tanárokon kívül a legtöbb szakszervezet, valamint a diákok és a szülők is aktívan szerepet vállalnak – végre célt érhet. Október 5-én, a Pedagógusok világnapján több mint 40 ezer tanár, diák és szülő tüntetett a főváros utcáin, de a reggeli élőláncot rengeteg vidéki iskolában is megtartották.

A hatalom is kezdi komolyan venni a mozgalmat, amely az oktatás jövőjéért, a pedagógusok szakmai és anyagi megbeszüléséért zajlik. A végrehajtók, vagyis a tankerületek igazgatói sorra küldték a leveleket a sztrájkoló tanároknak, a levélben a pedagógusok megfenyegetése, nem egy esetben a felmondásuk volt.

Ám a tegnapi nap sem a helyzet normális megoldása felé vitte el a hatalmat, és ma újabb támadásba lendült: a Karinthy Gimnázium 24 pedagógusa kapott levelet a mai nap, a dolog érdekessége, valamennyien részt vettek az október 5-i megmozdulásokban. A blikk.hu megtudta, hogy már azoknak is készül a levél, akik sztrájkoltak, vagy szerepet játszottak az év elején indult polgári engedetlenségi mozgalomnak.


A Karinthy Gimnázium megfenyegetett pedagógusai  elmennek személyesen a fenyegető levélért péntek reggel     Fotó: Facebook


A Karinthy Gimnázium 24 tanárának küldött volna az igazgatón keresztül az elbocsátásra figyelmeztető levelet a Külső-Pesti Tankerületi Központ, ám a pedagógusok személyesen mennek el holnap érte. Erről a gimnázium egyik tanára számolt be a közösségi oldalán.

A mai napon a Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját behívták a Külső-Pesti Tankerületi Központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24 névre szóló levelet azzal, hogy azokat adja át a címzetteknek, azaz nekünk, akik tegnap polgári engedetlenségi akcióban vettünk részt. A ma jelen lévő kollégák az átvételt megtagadták arra hivatkozva, hogy a mi munkáltatónk nem az igazgatónk, hanem Rábel Krisztina tankerületi igazgató. Jeleztük továbbá, hogy holnap, október 7-én reggel 8 órakor elmegyünk a tankerület elé, hogy személyesen tőle vegyük át a levelet. Aki úgy érzi, csatlakozna hozzánk, jöjjön velünk holnap reggel 8 órakor. A cím: 1181 Budapest, Üllői út 453. Időpont: 2022. október 7., 8 óra" – olvasható a beszámolóban.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Tüntetés

További cikkek