Mai névnap:

Már nem Babos Tímea, hanem Gálfi Dalma a legjobb magyar női teniszező!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/Hungarian Tennis

A legfrissebb világranglistán Gálfi Dalma és Udvardy Panna is megelőzte a női párosban háromszoros világbajnok, négyszeres Grand Slam-győztes, jelenleg sérült soproni játékost.

Hát ez a pillanat is elérkezett… Babos Tímea 2013. május 13-án megelőzte Czink Melindát, azóta minden héten ő volt a legjobb magyar a WTA-rangsorban. Egészen a mai napig, amikor is a legújabb világranglistán Gálfi Dalma és Udvardy Panna is megelőzte Babost.

A sérülés miatt július közepe óta nem versenyző Babos már csak a 147. helyen áll. Az elmúlt hónapokban kisebb tornákon rendre jól teljesítő, az amerikai nyílt bajnokságon pedig főtáblára jutott, vasárnap pedig a 80 ezer dolláros valenciai viadalon döntőző Gálfi 13, a hasonlóan jól szereplő Udvardy pedig 18 pozíciót lépett előre, így előbbi a 125., utóbbi a 143. helyen áll.

Máris túlteljesítette idei célját Gálfi Dalma, aki Babos Tímeát megelőzve hétfőn a legjobb magyar női teniszezővé lépett elő. Gálfi az MTI kérdésére felidézte, hogy komoly hátsérüléssel kezdte az évet, és emiatt nem is versenyezhetett az első négy hónapban.


Gálfi Dalma januárban alanyi jogon szeretne ott lenni az Australian Open főtábláján     Fotó: Facebook/Hungarian Tennis


„Utána csak örültem, hogy tudok játszani, viszonylag fájdalommentesen. Amikor jöttek az első megnyert meccsek, akkor tűztem ki célul a top 150-et az év végére. Most ezt túl is teljesítettem, de nem állok le, hiszen addig kell ütni a vasat, amíg meleg” - fogalmazott a 2015-ös US Open junior bajnoka.

Az idei US Openen élete első Grand Slam-főtábláján szerepelt Gálfi Dalma januárban alanyi jogon szeretne ott lenni az Australian Open főtábláján.

„Ezért is próbálok meg minél több versenyt játszani, de ha esetleg nem sikerül, akkor sem történik tragédia. Akkor megpróbálom megismételni a US Openen nyújtott teljesítményemet, illetve akár megkoronázni egy-két győzelemmel a főtáblán" - tette hozzá a legjobb magyar női teniszező, aki első WTA-főtáblás meccsét nyerte meg júliusban Budapesten, és az elődöntőig menetelt a hazai tornán.
Hirdetés
Hirdetés