Mai névnap:

Már a magyar kriptovalutával, a vizslával is lehet fizetni!

10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

Virágrendelésre, hotelfoglalásra, sőt vízisportolásra is használható már a Hungarian Vizsla Inu névre hallgató, május vége óta elérhető magyar kriptovaluta.

Egyre többen vannak, akik bizalmat szavaznak a kriptopénzeknek és terméküket vagy szolgáltatásukat digitális fizetőeszközökért is elérhetővé teszik. Bitcoinért cserébe egy ideje már hamburgerezhetünk vagy jógázhatunk is Budapesten.

Sőt, már az új magyar kriptovalutával, a Hungarian Vizsla Inu-val is számos helyen fizethetünk a kasszánál. A május végén indult magyar mémcoin elfogadóhelyei között szerepel virágbolt, több szálloda, kávézó, sőt abádszalóki vízisport szolgáltató is.

Az elmúlt öt hétben 10.295x-ösére nőtt a vizslacoin árfolyama, az eddigi legjobb napon pedig 16.288x-os volt a növekedés. Már több mint 13 ezer holderük van, a számuk folyamatosan emelkedik, és ezzel együtt a befektetésük értéke is jellemzően nő.

A kriptovalutáknak a részvényekkel szemben sokkal nagyobb a volatilitásuk, még a legnagyobb bitcoin is képes egy nap akár 30% növekedésre vagy esésre. Ez a kisebbeknél hatványozottan igaz, a vizslához hasonló mémcoinok esetében óriási potenciál van, akár tízezerszeres szorzóval is képesek növekedni.
Hirdetés
Hirdetés