Mai névnap:

Már csak holnapig érvényes az adómentesség és a bértámogatás!

10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: freepik.com

Ugyanakkor a vendéglátásban tevékenykedők május 31-ét követően továbbra is a legalacsonyabb, 5 százalékos általános forgalmi adót számíthatják fel az elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített ételre és italra.

Az egészségügyi helyzet javulása és a korlátozások fokozatos eltörlése azzal is, hogy az eddigi különféle támogatások ideje is lejár. Az adómentességek és a bértámogatások május 31-ig járnak a válság miatt nehéz helyzetben lévő ágazatok szereplőinek, és a májusi időszakra vonatkozó bevallást majd június 12-ig kell elküldeni az adóhivatalnak.

A vendéglátásban tevékenykedők ugyanakkor május 31-ét követően továbbra is a legalacsonyabb, 5 százalékos általános forgalmi adót számíthatják fel az elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített ételre és italra. A kamatmentes, akár 10 millió forint hitelösszegig, három év törlesztési türelmi idővel elérhető újraindítási gyorskölcsön viszont már nemcsak a járvány leginkább sújtotta ágazatokban tevékenykedő kis- és középvállalkozások vehetik igénybe, hanem azok a kisvállalkozások is, akiknek az árbevétele a járvány miatt jelentősen lecsökkent.


Az adómentességek és a bértámogatások május 31-ig járnak a válság miatt nehéz helyzetben lévő ágazatok szereplőinek, és a májusi időszakra vonatkozó bevallást majd június 12-ig kell elküldeni az adóhivatalnak    Fotó: freepik.com


Csak azok a vállalkozások juthatnak a gyorskölcsönhöz, amelyeknek a tavalyi árbevétele nem haladta meg a 100 millió forintot, és az minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a 2019-es volt, valamint átlagos állományi létszáma nem haladta meg a 25 főt.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés