395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Már csak holnapig érvényes az adómentesség és a bértámogatás!

10perc.hu
2021. 05. 30.

Ugyanakkor a vendéglátásban tevékenykedők május 31-ét követően továbbra is a legalacsonyabb, 5 százalékos általános forgalmi adót számíthatják fel az elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített ételre és italra.

Az egészségügyi helyzet javulása és a korlátozások fokozatos eltörlése azzal is, hogy az eddigi különféle támogatások ideje is lejár. Az adómentességek és a bértámogatások május 31-ig járnak a válság miatt nehéz helyzetben lévő ágazatok szereplőinek, és a májusi időszakra vonatkozó bevallást majd június 12-ig kell elküldeni az adóhivatalnak.

A vendéglátásban tevékenykedők ugyanakkor május 31-ét követően továbbra is a legalacsonyabb, 5 százalékos általános forgalmi adót számíthatják fel az elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített ételre és italra. A kamatmentes, akár 10 millió forint hitelösszegig, három év törlesztési türelmi idővel elérhető újraindítási gyorskölcsön viszont már nemcsak a járvány leginkább sújtotta ágazatokban tevékenykedő kis- és középvállalkozások vehetik igénybe, hanem azok a kisvállalkozások is, akiknek az árbevétele a járvány miatt jelentősen lecsökkent.



Csak azok a vállalkozások juthatnak a gyorskölcsönhöz, amelyeknek a tavalyi árbevétele nem haladta meg a 100 millió forintot, és az minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a 2019-es volt, valamint átlagos állományi létszáma nem haladta meg a 25 főt.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek