Mai névnap:

Már csak egy hétig cserélhetünk biztosítót!

10perc.hu
4 napja
Kiemelt kép: freepik.com

Hét napja maradt annak az autósnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések cseréjére, aki év végi fordulóval rendelkezik.

Fontos dátumra hívta fel a figyelmet a Netrisk.hu online biztosításközvetítő szakportál, ugyanis csak egy hete maradt az év végi fordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósoknak arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő éves időszakra, vagy inkább szerződést váltanak.

Az év végi kampányban már csak azok a járművek érintettek, amelyeket 2010 előtt vásároltak meg jelenlegi tulajdonosaik, ez pedig azt jelenti, hogy az érintettek aránya tehát évről évre csökken. A tapasztalatok szerint az autósok jelentős része a rendelkezésre álló időszak utolsó napjaiban lép, így vélhetően december 1-jéig még 30-40 ezer szerződés felmondására kerülhet sor.

Az idei kampányban több biztosító is számottevő mértékű díjcsökkentést hajtott végre, ezért egy váltással a vártnál jóval többen képesek a jelenlegi biztosítójuk által ajánlottnál kedvezőbb díjon kötni kötelező biztosítást a következő évre. A novemberben zajló év végi kgfb-kampány eddigi szakaszában az érintett ügyfelek 24 ezer forint körüli átlagdíjon kötötték meg szerződéseiket, ami 8 százalékkal kedvezőbb a tavalyi kampányban tapasztalt 26 100 forintnál.
Hirdetés
Hirdetés