393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Már csak egy hétig cserélhetünk biztosítót!

10perc.hu
2021. 11. 25.

Hét napja maradt annak az autósnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések cseréjére, aki év végi fordulóval rendelkezik.

Fontos dátumra hívta fel a figyelmet a Netrisk.hu online biztosításközvetítő szakportál, ugyanis csak egy hete maradt az év végi fordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósoknak arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő éves időszakra, vagy inkább szerződést váltanak.

Az év végi kampányban már csak azok a járművek érintettek, amelyeket 2010 előtt vásároltak meg jelenlegi tulajdonosaik, ez pedig azt jelenti, hogy az érintettek aránya tehát évről évre csökken. A tapasztalatok szerint az autósok jelentős része a rendelkezésre álló időszak utolsó napjaiban lép, így vélhetően december 1-jéig még 30-40 ezer szerződés felmondására kerülhet sor.

Az idei kampányban több biztosító is számottevő mértékű díjcsökkentést hajtott végre, ezért egy váltással a vártnál jóval többen képesek a jelenlegi biztosítójuk által ajánlottnál kedvezőbb díjon kötni kötelező biztosítást a következő évre. A novemberben zajló év végi kgfb-kampány eddigi szakaszában az érintett ügyfelek 24 ezer forint körüli átlagdíjon kötötték meg szerződéseiket, ami 8 százalékkal kedvezőbb a tavalyi kampányban tapasztalt 26 100 forintnál.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek