393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Már a babaváró sem a régi - az egyik hazai nagybanknál csak november végéig igényelhető

10perc.hu
2022. 11. 14.
Már a babaváró sem a régi - az egyik hazai nagybanknál csak november végéig igényelhető

A döntés oka az lehet, hogy bár a babaváró támogatás folytatásáról már döntés született, a konstrukció feltételei módosulhatnak 2023-tól.

A babaváró hitel 2023-as folytatásáról már döntött a Kormány, ám a konstrukció jövőbeni támogatási és jogosultsági feltételei még változhatnak január 1-től. Babaváró hitel szerződése a jelenlegi feltételekkel 2022. december 31-ig köthető.

November 30-tól nem fogad be további babaváró hitel igényléseket az UniCredit Bank. A döntés oka az lehet, hogy bár a babaváró támogatás folytatásáról már döntés született, a konstrukció feltételei módosulhatnak 2023-tól.

Ezért a bank a november végéig befogadott igényléseknél látja csak biztosítottnak, hogy az igénylők a jelenlegi feltételekkel megkaphatják a konstrukciót. A Bankmonitor szakértői szerint hamarosan más bankok is hasonló bejelentéseket tehetnek.

A bankoknak az igénylés benyújtását követően legfeljebb tíz munkanapjuk áll rendelkezésre a bírálatra, ám ha hiánypótlásra van szükség, akkor akár harminc nappal is kitolódhat a szerződéskötés ideje. Ahogy közeledik az év vége, úgy lesz ezért mind fontosabb a babaváró igényléshez szükséges dokumentumok pontos, hibamentes összeállítása, hiszen mind kevesebb idő marad az esetleges hiánypótlásokra.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek