393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Már az ovisokon spórolnak! Kalocsán csak fél kiflit akartak adni a kicsiknek!

10perc.hu
2022. 09. 22.
Már az ovisokon spórolnak! Kalocsán csak fél kiflit akartak adni a kicsiknek!

Filvig Géza, kalocsai polgármester közleményében közölte, hogy a közétkeztetésért felelős cég vezetője saját hatáskörben döntött az adagok csökkentéséről, és megígérte, hogy az óvodások újra egész kiflit kapnak majd.

Lassan kezd teljesen abnormális fordulatot venni az energiaválság miatt országos szintre emelt spórolási hullám. Azt még sokan lenyelik, hogy kormányrendeletben függesztik fel a védőitalok osztását a munkahelyeken, ám ami Kalocsán történik, az vélhetően minden normális emberben felháborodást kelt.

A városban ugyanis az összes önkormányzati intézménynek spórolási tervet kellett készítenie a durván elszálló energiaárak miatt. A hvg.hu kiszúrta, hogy a közétkeztetési intézmény többek között a helyi óvodában a péksütemények adagolásán is igyekszik takarékoskodni.



A döntésről szóló tájékoztatást Bagó Zoltán önkormányzati képviselő tette nyilvánossá a saját közösségi oldalán. A képviselő úgy fogalmaz, hogy „a 4-6 éves gyerekek részére eddigiekben kiküldésre került egy egész darab péksütemény helyett ezentúl egyes esetekben, figyelembe véve a termék súlyát, fél darabot biztosítunk.” Ez alapján szeptember 9-től a rendeletnek megfelelő kisebb adagot porciózzák ki az óvodásoknak.

A telex.hu ugyanakkor megírta, Filvig Géza, kalocsai polgármester közleményében alig győzte cáfolni a hírt, és megígérte, hogy az óvodások újra egész kiflit kapnak majd. Közölte, hogy közétkeztetésért felelős cég vezetője saját hatáskörben döntött az adagok csökkentéséről.

Vizsgálatot indítottak, és annak idejére felfüggesztették a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetőjének előírását, ami szerint spórolási céllal csökkenteni akarják az óvodásoknak szánt pékáruk mennyiségét. Közleményét azzal zárta, hogy csütörtöktől ismét a megszokott mennyiségeket fogja kapni mind az 530 kalocsai gyerek.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek