Mai névnap:

Magyarellenes diszkrimináció! Már a horvátok is megbüntetik a tengerparti vendéglőst!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Instagram

Viccnek szánt felirat, miszerint nem szolgálnak ki magyarokat, nem nyerte el a hatóság tetszését, és a tulajdonos 10-200 ezer kuna közötti büntetésre számíthat.

A horvátországi Peljesacban található Tuna bár tulajdonosa úgy gondolta, visszavág Orbán Viktornak. A magyar miniszterelnök ugyanis az egyik interjújában azt találta mondani, hogy a magyaroktól elvették a tengerüket. Nos, az azonnali.hu észrevette a vendéglátóhely közösségi oldalán, hogy Jakov Jakša Begović egy feliratot helyezett el a bár bejáratához.

„Nem szolgálunk ki magyarokat. Nem látunk szívesen a tengereteknél. De ha magatokkal hozzátok Hernádit, már szívesen látunk benneteket” – olvasható peljesaci bár előtti táblán.

A Tuna Bar eddig is több, különböző témájú szatirikus feliratairól volt ismert, ám ez utóbbit még a horvát hatóságok sem díjazták. Sőt, egyetlen nap alatt több ezer fenyegtő e-mailt és telefont kapott, az étterme értékelését lehúzták az interneten.

„Többször eljött hozzám a rendőrség, és megtudtam, hogy feljelentést tesznek ellenem. Elkértem a jegyzőkönyvet, de nem kaptam meg egyből. Később az ügyvédem is felhívott, felajánlotta, hogy ingyen képvisel” – mondta a vendéglátós az rtl.hr-nek.

Begovićot a horvát hatóságok a magyarok méltóságának megsértésével gyanúsítják, és az érvényben lévő jogszabályok értelmében 10-től 200 ezer kunáig bezárólag kaphat „vicces táblájáért” pénzbírságot.




Hirdetés
Hirdetés