393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Magyar találmány segít a laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

10perc.hu
2021. 09. 29.
Magyar találmány segít a laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

Manapság sokan figyelnek az egészségükre és a külsejükre, ezért a helyes étkezést és a mozgást előtérbe helyezik. Egyre többen küzdenek ételérzékenységgel, ami miatt több alapanyagot tiltólistára kell helyezniük, és száműzniük az étrendjükből. Viszont létezik egy olyan megoldás, amely laktóz-érzékenyek, sportolók valamint a fogyni vágyók számára ideális.

A ToTu tojásfehérje termékcsalád kiváló helyettesítője a hagyományos tejtermékeknek: tejnek, túrónak, tejfölnek és a vajkrémnek. Tojásfehérjéből készülnek, így laktózmentesek, és a magas fehérjetartalomnak illetve az alacsony szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően optimális mindenki számára.

A 100%-ban magyar találmányt dr. Németh Csaba, a Capriovus Kft. kutatás-fejlesztési csapatával közösen alkotta meg, együttműködik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE), ahol a tanulókkal együtt több előremutató módszert és terméket hoztak létre.



A szakember részletesen beszámol erről az innovációról és azok előnyeiről:

Miért fontos a fehérjebevitel? Egy átlagos ember milyen élelmiszerekkel viszi be a fehérjét a szervezetébe?
A fehérjebevitel elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez. Az esszenciális aminosavak nem megfelelő bevitele komoly hiánybetegségekhez vezethet. A felnőttek és gyermekek számára a tojásfehérjét, a csecsemők részére az anyatejet tekintjük az ideális fehérjeforrásoknak. Ugyanakkor nagyon jól hasznosulnak a húsokban, tejtermékekben lévő fehérjék is.

Milyen megoldások és alternatívák léteznek erre?
Tejtermék alternatívák napról-napra jelennek meg. Ugyanakkor ezek növényi alapúak, magas szénhidráttartalommal. A ToTu termékek ugyanakkor szinte csak jóminőségű állati fehérjét tartalmaznak.

A többi megoldásnak milyen hátrányai lehetnek?
A rizsital, zabital magas szénhidráttartalma miatt a cukorbetegek és diétázók számára nem jelenti a tejtermékek valós opcióját.

Mit tehet valaki, ha a tejet szeretné helyettesíteni?
Nyugodt szívvel ajánlom az állati tejtermék alternatívát, azaz a ToTu-termékeket, amelyeket orvosok és élelmiszeripari szakértők is bevizsgáltak, és rendben találtak. 

Kiknek és miért ajánlják a különleges termékeket?
A ToTu termékek az egészséges táplálkozás minden területén jól használhatók. Magas fehérjetartalommal rendelkeznek, 0% zsír és alacsony szénhidrát- illetve kalória-tartalmú termékek. Minden termékünk tartósítószer- és laktózmentes. A tejre érzékenyeknek és a tejfehérje-allergiásoknak tökéletes helyettesítő, a sportolóknak ideális a fehérjebevitel növeléséhez, de még a Paleo diétába is kiválóan beilleszthetőek. A ToTu termékek tökéletesen beilleszthetők a szénhidrátcsökkentett étrendekbe, továbbá ideális megoldás cukorbetegeknek, nem tartalmaznak zsírt. Termékeink fejlesztése során minden esetben a hagyományos tejtermékek ízvilágának és állagának elérése a célunk.

A ToTu teljes mértékben magyar fejlesztés? Miért számít nagy innovációnak?
A ToTu 100%-os magyar fejlesztés, és 100%-os magyar tulajdonú a gyártó is. Teljesen egyedi termék, hiszen a rögös túró alternatívájaként a ToTu Rögös talán az egész világon egyedülálló, ráadásul a ToTu termékcsalád esetében jó minőségű állati eredetű alapanyagból, a tojásfehérjéből indulunk ki.

Van-e esetleg bármilyen friss fejlesztés?
Folyamatosan fejlesztjük a portfóliót: pro- és prebiotikus, ízesített és funkcionális (például kollagénnel dúsított) ToTu termékekkel álltunk elő nemrégiben.

Milyen termékeket gyártanak még?
Üzemeinkben gyártunk különböző pasztörizált tojáslé, szárított tojáspor, tisztított főtt tojás, főzött tojásrúd és fertőtlenített héjú tojás terméket. Tojáscsomagoló telepeinken étkezési friss tojás válogatásával és csomagolásával foglalkozunk. A feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmány tojáspor hasznosításával elsősorban hobbiállatok részére kifejlesztett takarmány termékeket állítunk elő.

Főkép forrása:
ToTu
Címkék:
#Étrend

További cikkek