Mai névnap:

Lóverseny a római Circus Maximusban!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

A Circus Maximus, Róma egyik legfontosabb történelmi helyszíne az ókorban akár 250 ezer embernek is helyet biztosított, és a város polgárai itt szerettek leginkább kocsiversenyeket nézni.

Fantasztikus hír látott napvilágot, ugyanis az ókor óta először rendeznek lóversenyt Róma szívében, a Circus Maximus hatalmas arénájában. A hétvégén és szeptember 16-18. között tartják a világ legnevesebb díjugratóinak versenyét, a Global Champions Tourt, amelyen 20 ország 101 sportolója és több mint 200 ló vesz részt.

A Circus Maximus, Róma egyik legfontosabb történelmi helyszíne az ókorban akár 250 ezer embernek is helyet biztosított. A város polgárai itt szerettek leginkább kocsiversenyeket nézni. Miután 1500 évvel ezelőtt a keleti gótok megszállták Rómát, hagyták, hogy az óriási építmény pusztulásnak induljon. Az utolsó kocsiversenyt 549-ben tartották.

„Kétezer év után térnek vissza a lovasok Circus Maximusba. Megtiszteltetésnek érezzük, hogy ezen a helyen rendezhetjük az eseményt. Nagy jelentőségű, hogy az arénában ilyen gyönyörű és rangos versenyt láthatunk vendégül" - mondta Virginia Raggi, Róma polgármestere.
Hirdetés
Hirdetés