Mai névnap:

Lewandowski lett az év legjobb játékosa

10perc.hu
4 napja
Kiemelt kép: Facebook/FC Bayern München

Akárcsak tavaly, idén is a Bayern München lengyel csatárát választotta a világ legjobb játékosának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

Amint arra a legtöbb szurkoló számított, az IFFHS Robert Lewandowskit választotta meg a 2021-es esztendő legjobb labdarúgójának. A Bayern München és a lengyel válogatott 33 esztendős csatára 150 ponttal, jelentős előnnyel végett az élen.

Nemzeti együttesében az idei 12 fellépésén 11-szer volt eredményes Lewandowski, német bajnokcsapatában pedig május végén, a Bundesliga-idény zárófordulójában, szezonbeli 41. találatát szerezve megjavította Gerd Müller 1971-1972-es, 40 gólos rekordját. Ráadásul elnyerte az Aranycipőt is.


Lewandowski legutóbb pazar ollózásos gólt lőtt a BL-ben a Dinamo Kijevnek     Fotó: Facebook/FC Bayern München


Lewandowski mögött az IFFHS-rangsorban második helyen Lionel Messi (105 pont), a nyáron az FC Barcelonától a Paris Saint-Germainhez átszerződött argentin sztár végzett, aki végre megszerezte a válogatottal az első címét, a Copa Americát.

A harmadik helyre pedig Jorginho (40 pont) futott be, aki az olasz válogatottal idén Európa-bajnokságot, angol klubcsapatával, a Chelsea-vel pedig Bajnokok Ligáját nyert. Érdekesség, hogy a Juventustól a Manchester Unitedbe igazoló, és ott azonnal a csapat vezérévé váló Cristiano Ronaldo 15 ponttal a hetedik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés