393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lengyel benzinkúthálózat érkezett Magyarországra

10perc.hu
2022. 12. 01.
Lengyel benzinkúthálózat érkezett Magyarországra

Piacra lépett Magyarországon az ORLEN-csoport, összesen 143 hazai töltőállomást vesz át - közölte az ORLEN csütörtökön az MTI-vel.

A lépésre azt követően került sor, hogy véglegesítették a Grupa LOTOS csoport akvizíciójával kapcsolatos intézkedéseket, valamint megállapodást kötöttek a Mol-csoporttal a töltőállomások egy részének átvételéről - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint 79 benzinkút már most az ORLEN-csoport tulajdonába került, ezek jelenleg LUKOIL márkanév alatt üzemelnek. A fennmaradó 64 töltőállomást 2024 közepéig fokozatosan veszik át.

Egyidejűleg az ORLEN-csoport Szlovákiában 39 töltőállomást vesz át a Mol-csoporttól, így a vállalat a szomszédos országban összesen 91 töltőállomást fog üzemeltetni 2023-ban - közölte a társaság.

Az ORLEN hat európai országban - Lengyelországban, Németországban, Csehországban, Litvániában, Szlovákiában és már Magyarországon is - összesen közel 3000 töltőállomást üzemeltet. A szlovák és a magyar piacra terjeszkedés kulcsfontosságú lépés az ORLEN-csoport számára európai kiskereskedelmi hálózatának bővítésében. A közlemény szerint 2030-ig a vállalat 3500 ORLEN márkanéven működő töltőállomás üzemeltetését tervezi.

„Kereskedelmi hálózatunk egy új piacon, Magyarországon is terjeszkedik, ahol a nagykereskedelmi területen már korábban is jelen voltunk. Értékesítési hálózatunk sikeres bővítésének eredményeként nem csupán Lengyelországban, de az egész közép- és kelet-európai régióban biztosítjuk az üzemanyag- és energiaellátás biztonságát. Elkötelezettségünk és kiterjedt piaci tudásunk révén kifejezetten a helyi elvárásoknak megfelelően kialakított, elsőrangú minőségű termékeket és szolgáltatásokat tudunk kínálni új európai vásárlóinknak. Az ORLEN-töltőállomások december elején nyitják meg kapuikat a magyar közönség előtt” – mondta Daniel Obajtek, a PKN ORLEN igazgatótanácsának elnöke.

Főkép forrása:
Facebook.com/ORLENOfficial/

További cikkek