393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lemészárolta a társait, majd elmenekült a fegyverével az ukrán sorkatona

10perc.hu
2022. 01. 27.
Lemészárolta a társait, majd elmenekült a fegyverével az ukrán sorkatona

A nemzeti gárdánál sorkatonai szolgálatát töltő 21 éves Artemij Rjabcsuk fegyverkiadás közben ismeretlen okból rálőtt katonatársaira Kalasnyikov gépkarabéllyal. Az ukrán belügyminiszter bejelentése alapján elfogták az elkövetőt.

Döbbenetes tragédia történt a kelet-ukrajnai Dnyipróban. Egy ukrán sorkatona ugyanis agyonlőtte öt társát, öt másikat pedig megsebesített. A tragédiával végződő ámokfutás a hajnali órákban történt a Pivdenmas gépgyártó üzem területén.

A nemzeti gárdánál sorkatonai szolgálatát töltő 21 éves Artemij Rjabcsuk fegyverkiadás közben ismeretlen okból rálőtt katonatársaira Kalasnyikov gépkarabéllyal, majd a fegyverrel elmenekült. A halálos áldozatok között egy nő is van.

Denisz Monasztirszkij belügyminiszter saját közösségi oldalán időközben bejelentette, hogy őrizetbe vették a katonát, és a törvény által kiszabható legszigorúbb büntetést fogja kapni. 

Egyelőre nem ismert, hogy a katona miért követte el a tettét. Ruszlan Muzicsuk, a nemzeti gárda szóvivője elmondta, hogy a katona tavaly ősz óta teljesített szolgálatot az üzem védelmében. Korábban nem tapasztaltak nála mentális rendellenességet, és nem tartozott azon katonák közé sem, akik folyamatos pszichológiai megfigyelés alatt álltak.

Főkép forrása:
karpathir.com

További cikkek