393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Lassan beköszönt a tavasz

10perc.hu
2021. 02. 22.
Lassan beköszönt a tavasz

Nem várható télies idő a meteorológiai tél utolsó hetében, az sem lesz ritka, ha a hőmérő higanyszála eléri a 18 fokot.

Szépen-lassan kimegyünk a télből, és ez már a héten is meglátszik majd az időjáráson. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint számottevő csapadék helyett napsütés várható, de sokszor lesz sűrű köd. Hajnalban még előfordulhatnak mínuszok, de napközben néhol akár 18 fok is lehet.

Hétfőn, azaz ma a nap folyamán fokozatosan csökken a rétegfelhőzet kiterjedése, és az ország túlnyomó részében több órára kisüthet a nap, csapadék nem várható. A Dunántúlon többfelé megélénkül, a délnyugati határ közelében néhol időnként megerősödik a szél. A csúcsértékek általában 9 és 16 fok között várhatók. Keddre virradóra és délelőtt is sokfelé számítani lehet ködre, de ez napközben feloszlik és az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a, de néhol előfordulhat szitálás. A maximumok a napos területeken 11-17 fok között várhatók.

Szerdán az ország nagy részén viszont napsütés várható, számottevő csapadék nem valószínű, a legmagasabb hőmérséklet a naposabb tájakon 12-18 fok között várható. Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás, ködös időre lehet számítani, hosszabb időre inkább nyugaton süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, a maximumhőmérséklet a napos tájakon 12-18 fok közé emelkedik. Napközben a napos helyeken 11-17 fokig melegszik a levegő, a tartósabban ködös, felhős tájakon azonban hidegebb lesz.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek