EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Különös, „nyári” szilveszter!

Időjárás
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Folytatódik az enyhén télies időjárás, de az év utolsó napjára akár 16 fokot is mutathatnak a hőmérők az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

Ma túlnyomóan borult lesz az ég. Nyugat felől a Dél-Dunántúlon szűnik a havazás, de a Dél-Alföld nyugati felén továbbra is eshet a hó, emellett sok helyen ónos eső, a déli órákban eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és 0 fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű.

Keddre általában borult idő valószínű. Eleinte keleten, északkeleten még előfordulhat kisebb vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben átmeneti csapadékszünet valószínű. A minimumok általában mínusz 6 és 0 fok között alakulnak, a nappali maximumok mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak.

Szerdán az ország nagy részén várható eső, az Északi-középhegység térségében inkább havazás, ónos eső, fagyott eső valószínű, mely az északkeleti határvidék kivételével délnyugat felől egyre nagyobb területen válthat át esőbe. Napközben plusz 1 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a nap nagy részében erősen felhős vagy borult idő valószínű. Nyugat felől újabb hullámban érkezhet csapadék zömében eső formájában, viszont az északkeleti határvidéken ónos eső sem kizárt. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximum plusz 3 és 12 fok között alakul.

Pénteken, szilveszter napján a Dunántúlon a nap is kisüthet, ugyanakkor a keleti országrészben hosszabb ideig borult maradhat az ég. Hajnalban 0 és plusz 9, kora délután plusz 5 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.