393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kormányzati tilalom az iskoláknak, nem állhatnak át online oktatásra

10perc.hu
2021. 09. 15.
Kormányzati tilalom az iskoláknak, nem állhatnak át online oktatásra

Több olyan kormánydöntés is született, ami összefüggésben van a vírushelyzet magyarországi helyzetével.

Miután már mindenki a negyedik hullámról, valamint a Covid delta-variánsáról beszél, így a legutóbbi kormányülésem is ez volt a fő téma. A kabinet a veszélyhelyzet 2022. január 1-ig való meghosszabbítását kezdeményezik az országgyűlésben. Ezzel együtt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, egyelőre semmilyen korlátozást nem szükséges bevezetni.

Úgy véli, a fertőzésszámok növekedni fognak, de ezt már nem követi majd hasonló arányban a kórházba és a lélegeztetőgépre kerülők és az elhunytak száma. Ugyanakkor elismerte, most általános tilalom van az online tanításra való átállás tekintetében, mert az iskoláknak működnie kell. Hozzátette, szükség esetén megvan arra a jogi lehetőség, hogy egyes iskolákkal kivételt tegyenek.

Nagyon érdekes, hogy a vadászkiállítás mentesül a járványügyi korlátozások alól. Gulyás ezt azzal magyarázta, hogy a világkiállítás is olyan nagy rendezvény, ahol a belépést a védettségi igazolvány nélkül is érdemes biztosítani a mostani fertőzésszámok alapján.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek