393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Kitart a nyaralók iránti lelkesedés, ami áremelkedést hozhat az ingatlanpiacon

10perc.hu
2021. 09. 05.
Kitart a nyaralók iránti lelkesedés, ami áremelkedést hozhat az ingatlanpiacon

A járványhelyzet érezhető változásokat generált az üdülőingatlanok piacán, hiszen a távmunka és a távoktatás bevezetésével komoly igény mutatkozott arra, hogy a családok több időt töltsenek nyaralójukban.

Kezdjük talán a leglényegesebb adattal: az Otthon Centrum felmérése szerint már tavaly 20-25 százalékkal több nyaralót értékesítettek – 7 ezer ilyen típusú ingatlan cserélt gazdát 2020-ban –, mint egy évvel korábban, és ez az érdeklődés bizony 2021-ben is kitart. A szakemberek úgy vélik, az idei esztendőben még a tavalyi rekordok is megdőlhetnek.

Mindez persze az árak emelkedésével járnak. A balatoni ingatlanok az erős kereslet nyomán nagyot drágultak az idén: az áremelkedés mértéke mindenhol meghaladta a 10 százalékot, de nem ritka a 30 százalékot meghaladó árnövekedés sem. A főváros és a tótól való távolság függvényében 200 ezertől 1 millió forintig váltakozik a négyzetméterár.



Nagyot drágult az eddig olcsónak számító Tisza-tó: igaz, a 40 százalékos áremelkedés dacára még mindig kedvezőbb árazású a térség, egy négyzetméterre vetítve átlagosan 145 ezer forintért lehetett nyaralót vásárolni, ami a balatoni árak harmada.

Ugyanakkor ezen nem kell csodálkozni, mert a járványhelyzet érezhető változásokat generált az üdülőingatlanok piacán, hiszen a távmunka és a távoktatás bevezetésével komoly igény mutatkozott arra, hogy a családok több időt töltsenek nyaralójukban.

Főkép forrása:
ungarnbooking.com

Hirdetés

További cikkek