Mai névnap:

Ki lesz az ország legjobb kamionosa?

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: NiT Hungary

A Zsámbékon rendezendő „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny a nehéztehergépjárművezetők közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai viadala, amelyen nem csupán a gyakorlat, hanem az elméleti felkészültség is nagyon fontos.

Ezúttal a hazai kamionostársadalom számára rendeznek már kilencedik alkalommal egy igencsak érdekes viadalt, ugyanis szeptember 25-én, szombaton a Drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezik meg az „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos verseny döntőjét, melyre összesen 10 kamionsofőr vehet részt.

A versenyre minden évben 300-400 kamionsofőr jelentkezik, akik több forduló során mérik össze képességeiket. Az első fordulóban elméleti tudásukról adhatnak számot egy online teszt kitöltésével, a másodikban viszont már gyakorlati feladatsort is végre kell hajtaniuk. A két fordulóból kerül ki az ország 10 legjobb tehergépjármű-vezetője.


A verseny 1. helyezettje nettó 2.000.000 Ft-ban részesül, emellett viselheti „A legjobb magyar kamionsofőr 2021” címet      Fotó: NiT Hungary


Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny a nehéztehergépjárművezetők közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenye, amelyen nem csupán a gyakorlat, hanem az elméleti felkészültség is nagyon fontos. Itt nem az a kérdés, hogy ki a gyorsabb, hanem az, hogy ki vezeti stabilabban, biztonságosabban azt a kamiont, amin szolgálatot teljesít.

A verseny 1. helyezettje nettó 2.000.000 Ft-ban részesül, emellett viselheti „A legjobb magyar kamionsofőr 2021” címet. A jelentős pénzdíj mellett a dicsőség is erős motiváló tényező, amit a győztes magának, munkaadójának és tulajdonképpen az egész szakmának szerez. Minden megbízó számára meggyőző, ha értékes rakományát olyan gépkocsivezető felügyelete alatt tudhatja, aki részt vett egy ilyen jelentős megmérettetésen, esetleg meg is nyerte azt.
Hirdetés
Hirdetés