Mai névnap:

Keresik a szörp fővárosát!

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: Pölöskei Szörp

A győztes település a különleges elismerő cím mellett ráadásul helyszíne lehet egy nagy szörpöt ünneplő rendezvénynek is.

Országos internetes felmérés keretein belül keresik, hogy melyik magyar városban fogy a legtöbb szörp. A Pölöskei Szörp kezdeményezésére indult akcióban természetesen nem elég, hogy milyen literszámban isszák az ott élők a finom gyümölcsszirupokat, hanem a válaszadóknak bizonyos lexikális tudás is szükséges ahhoz, hogy elnyerhessék a szörp fővárosa címet.

Utóbbi esetében olyasmiket kérdeznek, hogy tudjuk-e ki alkotta meg Magyarországon a szörp szót vagy hogy egy 2017-es felmérés szerint melyik volt a lakosság kedvenc íze. A legkedveltebb ízeknél a sorrendet pedig egyelőre szintén titokban tartanánk, az viszont jól látszik, hogy a málna a legjobbak között szerepel, és ott van a bodza, kaktuszfüge, szőlő, de még a cola ízű szörp is.


A felmérést június 25-ig lehet kitölteni, és a győztes városban egy nagyszabású szörpöt ünneplő rendezvényt is tartanak majd a nyáron    Fotó: Pölöskei Szörp


Maga a kezdeményezés igen népszerű, hiszen már közel 14 000 ember töltötte ki azt a felmérést, és azt a szervezők kiválasztották a beérkező adatok alapján, hogy melyik az az 5 város, amelyik bekerül a döntőbe: Debrecen, Miskolc, Budapest, Győr és Szeged esélyes immár a szörp fővárosa címre. A felmérés kérdőívét június 25-ig lehet kitölteni, és a győztes városban egy nagyszabású szörpöt ünneplő rendezvényt is tartanak majd a nyáron.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés