393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Keresik Magyarország legsokoldalúbb informatikusát!

10perc.hu
2021. 09. 16.
Keresik Magyarország legsokoldalúbb informatikusát!

Idén csapatok jelentkezését is várják hazánk legnagyobb informatikai versenyén, melynek fővédnöke Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó.

Minden eddiginél több partnerrel és több témakört lefedve indul október közepén az immáron ötödik Országos IT Megmérettetés, melyen ezúttal is kiderül, ki hazánk legsokoldalúbb informatikusa. A szervezők tájékoztatása szerint idén is igyekeztek lekövetni mindazon technológiai változásokat, újdonságokat, amik jellemzik napjainkban az informatikai piacot, így összesen 25 kategóriában indulhatnak majd a jelentkezők.

A kiírás értelmében ott lesz a palettán az ipar 4.0, de megtalálhatók a kínálatban a klasszikus programnyelvek, az üzemeltetéshez kapcsolódó témakörök és a tavalyi év egyik legnagyobb sikerű kategóriája, a Nyelvfüggetlen programozás és adatbáziskezelés is visszatér. Ugyanakkor előnyt élveznek azok, akik otthonosan mozognak az algoritmusok, a mesterséges intelligencia és a gaming világában.



Az V. Országos IT Megmérettetésen újdonságnak számít, hogy már 3-5 fős csapatban is lehet indulni. Ugyanis a szervezők szerint a nagyvállalati és a kisvállalati szférában is a fejlesztői feladatok vannak annyira bonyolultak és összetettek, hogy mindenképpen szükség van a fejlesztők együttműködésére és a csapatmunkára.

Idén ráadásul kiosztják a Legjobb női informatikus díját is. Tavaly a korábbi évekhez hasonlóan 4-5 százalék volt a női résztvevők aránya, összesítettben pedig egy hölgyversenyző is bekerült a top 20-ba. A díjjal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a gyengébb nem képviselői közül is remek szakemberek kerülnek ki - a 2018-as versenyt példának okáért szintén egy hölgy nyerte meg.



Az októberi verseny jelszava a „Sportot űzünk belőle”, ezért a szervezők egy olyan jól ismert sportolót szerettek volna megnyerni fővédnöknek, akinek a kiemelkedő sportteljesítménye mellett van kapcsolódása, affinitása a műszaki területekhez is. Így esett a választás a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó Cseh Lászlóra, aki örömmel vállalta a felkérést.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek