Mai névnap:

Keresik Magyarország legsokoldalúbb informatikusát!

10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

Idén csapatok jelentkezését is várják hazánk legnagyobb informatikai versenyén, melynek fővédnöke Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó.

Minden eddiginél több partnerrel és több témakört lefedve indul október közepén az immáron ötödik Országos IT Megmérettetés, melyen ezúttal is kiderül, ki hazánk legsokoldalúbb informatikusa. A szervezők tájékoztatása szerint idén is igyekeztek lekövetni mindazon technológiai változásokat, újdonságokat, amik jellemzik napjainkban az informatikai piacot, így összesen 25 kategóriában indulhatnak majd a jelentkezők.

A kiírás értelmében ott lesz a palettán az ipar 4.0, de megtalálhatók a kínálatban a klasszikus programnyelvek, az üzemeltetéshez kapcsolódó témakörök és a tavalyi év egyik legnagyobb sikerű kategóriája, a Nyelvfüggetlen programozás és adatbáziskezelés is visszatér. Ugyanakkor előnyt élveznek azok, akik otthonosan mozognak az algoritmusok, a mesterséges intelligencia és a gaming világában.


Összesen 25 kategóriában indulhatnak majd a számítógépes szakemberek    Fotó: megmerettetes.hu


Az V. Országos IT Megmérettetésen újdonságnak számít, hogy már 3-5 fős csapatban is lehet indulni. Ugyanis a szervezők szerint a nagyvállalati és a kisvállalati szférában is a fejlesztői feladatok vannak annyira bonyolultak és összetettek, hogy mindenképpen szükség van a fejlesztők együttműködésére és a csapatmunkára.

Idén ráadásul kiosztják a Legjobb női informatikus díját is. Tavaly a korábbi évekhez hasonlóan 4-5 százalék volt a női résztvevők aránya, összesítettben pedig egy hölgyversenyző is bekerült a top 20-ba. A díjjal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a gyengébb nem képviselői közül is remek szakemberek kerülnek ki - a 2018-as versenyt példának okáért szintén egy hölgy nyerte meg.


Idén ráadásul kiosztják a Legjobb női informatikus díját is    Fotó: freepik.com


Az októberi verseny jelszava a „Sportot űzünk belőle”, ezért a szervezők egy olyan jól ismert sportolót szerettek volna megnyerni fővédnöknek, akinek a kiemelkedő sportteljesítménye mellett van kapcsolódása, affinitása a műszaki területekhez is. Így esett a választás a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó Cseh Lászlóra, aki örömmel vállalta a felkérést.
Hirdetés
Hirdetés