393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Jön a feketeleves! Raportra rendelték a belügybe az iskolaigazgatókat

10perc.hu
2022. 12. 09.
Jön a feketeleves! Raportra rendelték a belügybe az iskolaigazgatókat

Pintér Sándor a pedagógus megmozdulásokban legaktívabb tanintézetek vezetőit „invitálta” magához.

Úgy tűnik, most már a hatalom is érzékeli, hogy a pedagógus megmozdulásokat nem lehet holmi ígérgetésekkel félreállítani. A tantestületek, valamint a hozzájuk csatlakozó diák-, és egyéb szervezetek tüntetései országos szintre emelkedtek, a tanárok és az őket képviselő szakszervezetek a pedagógusok bérének és a hazai oktatás rendezését követelik.

Az oktatásért is felelős belügyi tárca – a következő nagy csatájuk majd az orvostársadalommal lesz – keményebb válaszlépéshez folyamodik, ugyanis a Blikk információja szerint a legrenitensebb iskolák igazgatóit magához rendelte Pintér Sándor belügyminiszter, hogy bármi áron, de gátat vessen az elszabaduló tiltakozási hullámnak.


A Madách Imre Gimnázium igazgatója is mehet raportra a belügyminiszterhez     Fotó: Facebook/Madách Imre Gimnázium


A lapnak több helyről megerősítették, hogy az Eötvös József Gimnázium, a Vörösmarty-, a Karinthy-, a Kölcsey-, valamint a Madách-gimnázium igazgatója kapott „meghívót” a belügyminisztertől aktuális kérdések megbeszélésére.

Minden intézményvezető lehetőséget kap, hogy elmondja, milyen problémákat lát az oktatásban, illetve a saját intézményében, azonban az igazgatókat is figyelmeztetik, a pozíciójuk forog kockán, ha folytatódnak a megmozdulások.

Főkép forrása:
MTI/Kiss Dániel

További cikkek