395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Jön a belföldi turizmus legerősebb időszaka?

10perc.hu
2021. 04. 12.

Egy friss kutatás adatai alapján több mint 1 millió magyar utazhat Budapestre idén, de a Balaton is az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont marad.

Igencsak érdekes, és a magyar lakosság jó részét érintő felmérést készített el a TÁRKI az Everguest turisztikai tanácsadó cég megbízásából. Ennek témája elsősorban az volt, hogy felmérjék, vajon az elkövetkezendő nyári hónapokban vajon mi jellemzi majd a magyar lakosság utazási szokásait. Nos, a válaszadók – akik az elmúlt 2 évben részt vettek legalább egy alkalommal többnapos belföldi vagy külföldi turisztikai célú utazáson – 71,7 %-a tervez utazni 2021-ben.

A mindenképpen utazni vágyók – feltéve, ha ezt az egészségügyi helyzet engedi – 10,7% külföldre, 40,2% belföldre, 20,8% pedig külföldre és belföldre is utazna nyaralási célból úgy, hogy legalább egy éjszakát távol tölt az otthonától. Ezzel szemben 18,4% határozottan nem szeretne utazni, 9,8% bizonytalan a kérdésben.



Ami igazán érdekes, hogy akár 1 millió magyar utazhat a fővárosba. A kutatás rávilágít, hogy a jelenlegi helyzetben majdnem minden 5. magyar utazó szívesen menne Budapestre kikapcsolódás céljából és további majdnem 20%-ot lehetne motiválni ugyanerre, ha több kulturális programmal és jó ár-érték aránnyal várják őket. Minden bizonnyal lesz változás a budapesti árak tekintetében, mert a szállodáknak és vendéglátóhelyeknek muszáj alkalmazkodniuk a kereslethez, ami a szűkebb külföldi vendégkör miatt alacsonyabb lesz. Ez az árak csökkenését eredményezi.



A balatoni utazási kedv nagyon magas: 67,1% kifejezetten szeretne menni 2021-ben a Balatonra. A magyar tenger óriási népszerűségnek örvend és hasonló telítettségre és még magasabb árakra lehet számítani, mint tavaly ugyanekkor. Érdemes minél korábban lefoglalni idei nyaralásunkat, hiszen az árak csak emelkedni fognak. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a magyar vendégek számára fontos mások véleménye és szívesebben utaznak olyan helyekre, ahol a korábbi értékeléseket megválaszolják.

Főkép forrása:
turizmusonline.hu
Címkék:
#turizmus

További cikkek