393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Joe Biden: vissza a klímaegyezménybe!

10perc.hu
2021. 01. 21.
Joe Biden: vissza a klímaegyezménybe!

A beiktatását követően az új amerikai elnök megtartotta ígéretét, és elsőként azt a rendeletet írta alá, amivel az Egyesült Államok visszalép a párizsi klímaegyezménybe.

Úgy tűnik, komolyan gondolta valamennyi választási ígéretének betartását Joe Biden. Az Egyesült Államok új elnöke a szerdai beiktatását követően azonnal munkához látott a Guardian információja alapján. A brit napilap online változata megírta, Biden elsőként azt a rendeletet írta alá, amellyel az amerikaiak visszalépnek a párizsi klímaegyezménybe. António Guterres ENSZ-főtitkár szinte azonnal üdvözölte az amerikai elnök döntését.

„Arra készülünk, hogy úgy vegyük fel a harcot a klímaváltozással szemben, ahogy eddig még nem tettük” – jelentette ki a portál értesülése szerint az Ovális irodában Biden, mielőtt aláírta a rendeletet.

Persze nem ez volt az egyetlen rendelet, amit aláírt a demokrata elnök, ugyanis a bevándorlással és a koronavírussal kapcsolatban is hozott döntéseket. Megváltoztatta a Trump-kormányzat szigorú bevándorlási szabályait, valamint kötelezővé tette a maszkviselést a szövetségi állam tulajdonában levő épületekben és azok területén, kinevezett egy koordinátort a koronavírus elleni védőoltások elosztására és kiterjesztette a járvány idejére elrendelt kilakoltatási moratóriumot.

Főkép forrása:
CNN

További cikkek