Mai névnap:

Jelentősen enyhülnek péntektől az angliai beutazási covid-szabályok

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: freepik.com

Január 7-én hajnali négytől megszűnik az Angliába utazók indulás előtti tesztkötelezettsége és érkezés utáni karanténja.

Igencsak szigorú beutazási korlátozások vannak érvényben Angliában. Az oda utazóknak az indulás előtt legfeljebb 48 órával PCR- vagy gyorstesztet, az angliai érkezésük utáni második nap végéig PCR-szűrést kell elvégeztetniük. Az érkezés utáni PCR-teszt eredményét elkülönítésben kell megvárniuk.

Nos, ez a szigor már csak péntekig marad, ugyanis január 7-én hajnali négytől megszűnik a külföldről Angliába utazók indulás előtti koronavírus-tesztelési kötelezettsége, és az érkezés után sem kell elkülönítésben megvárni az újabb teszt eredményét.


Január 7-én hajnali négytől megszűnik az Angliába utazók indulás előtti tesztkötelezettsége és érkezés utáni karanténja     Fotó: freepik.com


A hírt maga Boris Johnson brit miniszterelnök jelentette be. Indoklásában elmondta, a brit kormány a jelenleg még érvényben lévő szigorítást az omikron koronavírus-variáns behurcolásának megfékezése végett rendelte el. Ez a vírusváltozat azonban már dominánssá vált Nagy-Britanniában, így az utazási tesztkötelezettségek veszítettek jelentőségükből.
Hirdetés
Hirdetés