395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Itt zivatarok, ott kánikula

10perc.hu
2021. 07. 30.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján az ország egy részén záporok, zivatarok nyomán felfrissül a levegő és pár fokkal mérséklődik a meleg, de délkeleten még akár 38 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet a hétvégén.

Ma sok lesz a napsütés. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de a Dunántúl északnyugati, nyugati részein, illetve esetleg az Északi-középhegység térségében kialakulhat néhol zápor, zivatar. A légmozgás méréskelt lesz, a legmagasabb hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Szombaton az ország északi felén a többórás napsütés mellett többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel. A szél élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lehet. A hajnali 16-23 fokról délutánra 27-37 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de ekkor is több helyen várható helyenként heves zivatar, de kialakulhat felhőszakadás és jégeső. Északnyugaton, északon a legnagyobb, délkeleten a legkisebb a csapadék esélye. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 27-38 fok között valószínű.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek