393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Itt az újabb orosz bosszú: az áram után a gázszállítást is leállították Finnország felé

10perc.hu
2022. 05. 21.
Itt az újabb orosz bosszú: az áram után a gázszállítást is leállították Finnország felé

Most még nem okoz ez gondot Helsinkinek, mert a Balticconnector elnevezésű vezetéken, Észtországon keresztül egyelőre biztosított a gázellátás.

Noha Vlagyimir Putyin nemrég azt nyilatkozta, hogy Moszkvát abban az esetben nem zavarja Finnország – és Svédország – NATO-csatlakozása, ha a két skandináv állam területén nem állomásoznak majd a szövetség csapatai, illetve nem telepítenek fegyvereket, kiderült, az oroszok úgy állnak a finneken bosszút, ahogy csak tudnak.

Ma reggel héttől ugyanis az orosz fél leállítja a gázszállításokat Finnország irányába – jelentette be a finn állami gázkereskedő vállalat, a Gasum. A cég felkészült minderre, és a következő nyári szezonban a Gasum már más forrásokból fogja ellátni földgázzal az ügyfeleket.

„Igazán sajnálatos, hogy a szerződés szerinti gázszállítások most leállnak. Amennyiben nem lesznek fennakadások az egyéb forrásoktól történő beszerzésben, úgy a következő hónapokban is biztosítani tudjuk a gázt ügyfeleinknek” – közölte Mika Wiljanen, a Gasum vezérigazgatója.

 Moszkva döntése most még nem okoz ez gondot Helsinkinek, mert a Gasum alelnöke, Olga Väisänen a CNN-nek elmondta, a Balticconnector elnevezésű vezetéken, Észtországon keresztül egyelőre biztosított a gázellátás.

Főkép forrása:
Twitter
Címkék:
#Finnország

További cikkek