393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Itt az első okos vadriasztó, hangjelzéssel riasztja el az állatokat

10perc.hu
2022. 09. 15.
Itt az első okos vadriasztó, hangjelzéssel riasztja el az állatokat

Teljes biztonságot ígér a gyártó, amely két éven keresztül pénzvisszafizetési garanciát vállal egymillió forintig vadgázolás esetére.

Az Országos Vadgazdálkodási Adattár statisztikái szerint leggyakrabban őzeket gázolnak el az autósok, de sok mezei nyúl és fácán is áldozatául eshet ilyen baleseteknek. Mivel az emberek nem minden vadgázolást jelentenek a hatóságoknál, az incidensek valós száma akár a 40 ezret is elérheti évente itthon.

Az úttestre kiugró állatok ellen sokáig nem volt valós megoldás, egy digitális vadriasztó viszont speciális technológiának köszönhetően helyezi minden eddiginél nagyobb biztonságba az autózókat. A magyar piacra szeptember végén megérkező VIONN GO segítségével azonban elkerülhetjük ezeket a kellemetlen baleseteket.



Ez az első okos vadriasztó, amit a gépjármű alvázára szükséges rögzíteni. A termékben a beépített mozgásérzékelő figyeli az autó mozgását és az eszköz induláskor automatikusan bekapcsolódik. Olyan hangfrekvenciát bocsát ki, ami már az autó érkezése előtt zavaróan hat a vadakra, ezért távol maradnak a hang forrásától.

A termék belső energiaforrással működik, amire a gyártó két év garanciát vállal. Ráadásul ha valaki regisztrál a cég honlapjára, akkor a gyártó két éven keresztül pénzvisszafizetési garanciát vállal egymillió forintig vadgázolás esetén, és a vad által okozott baleset esetén a keletkezett kárt öt munkanapon belül megtérítik ügyfeleiknek.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek