EUR: 406,29 Ft
USD: 416,58 Ft
CHF: 424,39 Ft
GBP: 465,57 Ft
HRK: 54,02 Ft
RON: 82,17 Ft
RSD: 3,46 Ft

Mai névnap:

Immár az égben szeretheti tovább Marlon Brandót Iréne Papas…

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: AFP

A görög filmvilág egyik legnagyobb sztárja 96 évesen hunyt el, akinek olyan neves partnerei voltak a filmvásznon, mint Anthony Quinn, Richard Burton, Kirk Douglas, James Cagney és Jon Voight.

Újabb legenda távozott, újra gyászba borult a nemzetközi filmvilág. Meghalt 96 éves korában Iréne Papas görög színésznő, a Navarone ágyúi és a Zorba, a görög című filmek sztárja. Lina Mendoni kulturális miniszter által írt megemlékezés méltatása szerint a görög szépséget testesítette meg a képernyőn és a színpadon.

Igazi sztárrá az 1964-es Zorba a görög című film női főszereplőjeként vált, ahol Anthony Quinn partnere volt. Hat évtizedes pályafutása alatt mintegy nyolcvan produkcióban szerepelt Iréne Papas, köztük a Navarone ágyúi, Az üzenet, az Elektra és az Antigoné című alkotásokban. Olyan neves partnerei voltak a filmvásznon, mint Richard Burton, Kirk Douglas, James Cagney és Jon Voight.

A Corriere della Sera olasz lapnak adott interjújában árulta el a görög színészlegenda, hogy Marlon Brando volt élete nagy szerelme, akivel Olaszországban találkozott 24 éves korában.

"Szerettük egymást és ebben a mozinak nem volt szerepe. Nem játszottunk együtt soha egyetlen filmben sem. Ő volt életem nagy szenvedélye, a legjobban őt szerettem és becsültem" - mondta el 2004-ben. Immár ismét együtt vannak.
Hirdetés
Hirdetés