393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Immár az égben szeretheti tovább Marlon Brandót Iréne Papas…

10perc.hu
2022. 09. 14.
Immár az égben szeretheti tovább Marlon Brandót Iréne Papas…

A görög filmvilág egyik legnagyobb sztárja 96 évesen hunyt el, akinek olyan neves partnerei voltak a filmvásznon, mint Anthony Quinn, Richard Burton, Kirk Douglas, James Cagney és Jon Voight.

Újabb legenda távozott, újra gyászba borult a nemzetközi filmvilág. Meghalt 96 éves korában Iréne Papas görög színésznő, a Navarone ágyúi és a Zorba, a görög című filmek sztárja. Lina Mendoni kulturális miniszter által írt megemlékezés méltatása szerint a görög szépséget testesítette meg a képernyőn és a színpadon.

Igazi sztárrá az 1964-es Zorba a görög című film női főszereplőjeként vált, ahol Anthony Quinn partnere volt. Hat évtizedes pályafutása alatt mintegy nyolcvan produkcióban szerepelt Iréne Papas, köztük a Navarone ágyúi, Az üzenet, az Elektra és az Antigoné című alkotásokban. Olyan neves partnerei voltak a filmvásznon, mint Richard Burton, Kirk Douglas, James Cagney és Jon Voight.

A Corriere della Sera olasz lapnak adott interjújában árulta el a görög színészlegenda, hogy Marlon Brando volt élete nagy szerelme, akivel Olaszországban találkozott 24 éves korában.

"Szerettük egymást és ebben a mozinak nem volt szerepe. Nem játszottunk együtt soha egyetlen filmben sem. Ő volt életem nagy szenvedélye, a legjobban őt szerettem és becsültem" - mondta el 2004-ben. Immár ismét együtt vannak.

Főkép forrása:
AFP

További cikkek