EUR: 408,78 Ft
USD: 388,17 Ft
CHF: 415,11 Ft
GBP: 476,48 Ft
HRK: 54,13 Ft
RON: 82,89 Ft
RSD: 3,48 Ft

Mai névnap:

Íme, a világ 3 legdrágább étele

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: kolikof.com

A legtöbb fogyasztó számára szinte megfizethetetlennek bizonyul például a fehérgyöngy albínó kaviár, melynek kilója legalább 3 és fél millió forint.

Számos étel tartozik a drága fogások közé, mégis néhány kiemelkedik a tömegből. Ezek a legtöbb fogyasztó számára szinte megfizethetetlennek bizonyulnak, aminek oka gyakran a javak ritkaságában és előállításuk nehézségeiben kereshető.

FEHÉR SZARVASGOMBA:

Ez a gombafajta igen speciális körülmények között terem, ami nem kedvez az árának sem. Mivel a föld alatt terem, rálelni sem egyszerű. Kilónkénti ára 2100 dollár körül mozog, ami több mint 800 ezer forintnak felel meg.

FECSKEFÉSZEK LEVES:

Kínában igazán közkedvelt ínyencségnek számít, ami Ázsia sziklás tengerpartjain élő szalangála fecske nyálával összetapasztott fészekből készül. Ez algákból és halakból áll, amelyet húslevessel főznek össze és zöldségekkel ízesítik. A fészek ára 3000dollár/kg, ami 1,2 millió forint/kg jelent.

FEHÉRGYÖNGY ALBÍNÓ KAVIÁR:

A kaviár már évszazadok óta az egyik legexklúzívabb fogásnak számít. A tömegből mégis a fehérgyöngy albínó kaviár emelkedik ki, ami a luxusételeknek is a luxuskategóriája. Ez annak tudható be, hogy a Kaszpi-tengerben élő albínó tokhal ikrájából készül, ez a halfaj pedig nagyon ritkán, csak közel 100 évesen rak tojásokat. Az ára 9000 dollár/kg, ami 3,5 millió forintnak felel meg.
Hirdetés
Hirdetés