393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Íme néhány tipp, mit és hogyan vigyél a nyaralásra

10perc.hu
2022. 08. 04.
Íme néhány tipp, mit és hogyan vigyél a nyaralásra

Ha az egész család nyaral, bizony egy-két dolog mindig lemarad a bőröndből, vagy valamiből túl sok kerül bele, amit úgy kerül haza, ahogy a táskába került.

Íme néhány hasznos tipp a termalfurdo.hu tollából, hogy mit és hogyan érdemes bepakolni a nyaralásra.

1. Listaírás: Sokszor haszontalannak tűnhet listát írni valamiről, de a csomagolásnál igen hasznos lehet. Ugyanis ezáltal feltűnhet némi haszontalan tárgy, ami teljesen feleslegesen utazna a táskában.

2. Hasonló ruhadarabok: Ha a ruhadarabok hasonlóak, akkor sokkal könnyebben össze lehet őket párosítani egymással, így egyszerűen is változatos ruhatárat lehet kialakítani.

3. Kevésbé gyűrődő ruhaneműk: Érdemes mosás esetén könnyen száradó ruhákat választani, valamint kevésbé gyűrődőket, gyapjúpulóverek helyett polár felsőt, farmer helyett szintetikus anyagú túranadrágot, pamutpólók helyett sport felsőket.

4. Összecsavart ruhák: Ha a ruhák hengerekbe vannak tekerve sokkal kevesebb helyet foglalnak, nem lesznek gyűrődtek és praktikusan el lehet helyezni őket a táskában.

5. Cipők zacskóban: Sokkal könnyebben belecsúsztathatók a bőrönd oldalába. A cipő belsejébe berakhatók a zoknik, így azok már külön nem foglalnak helyet, ráadásul a cipő sem nyomódik össze.

6. Elektromos készülékek: Gyakran egy fajta elektromos csatlakoztató több készülék működtetéséhez is alkalmas ezért érdemes minimálisra csökkenteni ezek számát is. Ajánlatos hosszabb kábeleket összecsavarni és egy gumival átkötni, mert kevesebb helyet foglal és semmibe sem fog bele csavarodni.

7. Szálláshely leellenőrzése: Érdemes a szálláshelyet le ellenőrizni, hogy jár e törölköző, vagy hajszárító is a vendégnek, mert, ha igen, természetesen nem kell bepakolni.

8. Tisztálkodó szerek: Ha hosszabb idejű nyaralásról van szó, érdemes helyi kozmetikumot, vagy tisztálkodási szereket megvenni. Így nem foglalja a helyet sem az oda sem a vissza úton.

9. Külön csomag a gyerekeknek: A gyerekeknek külön csomagot is megéri bepakolni, hogy mindig egy helyen legyenek a játékok, és csak azt vigyék magukkal, amiket használni is fognak.

10. A kézi táska: Nagyon fontos, hogy mindig legyen egy külön táska utazáskor, amiben az értéktárgyak és személyes holmik vannak.

11. Csomag méret: Sok pénz megspórolható, ha információ van arról, hogy mégis mekkora méretű csomag vihető fel a repülőgépre.

12. Ne legyen tele a táska: A nyaralás közben sok szuvenírt lehet vásárolni, ezért érdemes hagyni némi helyet a táskában ezeknek is.

Főkép forrása:
Illusztráció (freepik.com)
Címkék:
#Utazás

További cikkek