393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Húsz évig gyilkolta a bengáli tigriseket, most elkapták az orvvadászt

10perc.hu
2021. 06. 02.

A bengáli tigrisek különlegesek a nagymacskák között, mivel képesek a mangroveerdők enyhén sós vizében is élni és vadászni, remek úszók.

Komoly fogást könyvelhetett el a bangladesi rendőrség. A The Guardian online változata megírta, hogy elkapták húsz év után Habib Talukdert, becenevén Tiger Habibot, aki orvvadászként legalább 70 bengáli tigrist gyilkolt le. A nagymacskák szőrméjét, csontjait és húsát a feketepiac kereskedői vásárolták fel tőle és adták el többek között Kínába.

Talukder eredetileg az erdő vadméheitől gyűjtött be mézet, majd idővel a ragadozók orvvadászává vált. A férfi az erdő mellett élt, és mindig elmenekült, amikor a hatóságok megjelentek a területen, hogy rajtaüssenek. Egy fülesnek köszönhetően azonban most sikerült elfogni. Talukder vadászterülete az India és Banglades területén húzódó hatalmas Sundarbans mangroveerdő volt, amely a világ legnagyobb bengálitigris-populációjának ad otthont.

A bengáli tigrisek különlegesek a nagymacskák között, mivel képesek a mangroveerdők enyhén sós vizében is élni és vadászni, remek úszók. A bangladesi erdészeti minisztérium szerint a bengáli tigrisek populációja a 2004-es 440-ről 2015-ben rekordalacsony szintre, 106 egyedre csökkent. Az itt élő példányok száma 2019-re 114-re emelkedett az orvvadászat és a bűnbandák visszaszorításának köszönhetően.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek