Mai névnap:

Hűsüljünk az erdőben!

10perc.hu/KM
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

A nyári túráknál sem kell lemondani a kényelemről, ugyanakkor a forróságtól sem kell szenvedni.

Sokan gondolják azt, hogy ebben a melegben egészségtelen túrázni az erdőkben, hegyekben, Pedig ez abszolút nincs így, ebben a kánikulában is kirándulhatunk, igaz, több dologra mindenképpen figyeljünk oda.

A legfontosabb egy már bejáratott kényelmes bakancs, ugyanis a hosszabb túrákon csak így tudod megelőzni a lábfájást. Vannak jól szellőző bakancsok, úgynevezett lélegző felső résszel ellátottak. Lábbelink és a ruházatunk mindenképpen legyen vízálló, hogy a hirtelen kitört zápor esetén se kerüljünk bajba.

Egy biztos, akik rendszeresen túráznak, azoknak érdemes beruháznia egy minőségi, de drágább öltözékbe. Ezek élettartama hosszabb, viseletük nagyon komfortos, így a túrán semmi másra nem kell koncentrálni, csak a táj és a természet adta örömökre. A nyári hőségben kerülendők a sötét színek, amik magukba szívják a meleget, helyette inkább fehér, vagy legalábbis világosabb ruhát válasszunk.


Ha nincs forrás a túraútvonal mentén, akkor akár több folyadékot vigyünk magunkkal    Fotó: freepik.com


Túrázáskor mindig legyen nálunk elegendő folyadék! Ezt a nyári hőségben még inkább fontos betartani, hiszen a meleg levegő és a tűző nap hatására szervezetünk sokkal jobban igényli a vizet. Ha nincs forrás a túraútvonal mentén, akkor akár több folyadékot vigyünk magunkkal.

Fontos a jó minőségű sapka vagy kalap, ami óv a napszúrástól. Ugyancsak gondoljunk a bogarakra és a kullancsra, ezért indulás előtt használjunk riasztószereket a bőrre kenve.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés