395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hőség, száraz idő várható hétvégén

10perc.hu
2022. 08. 05.

Továbbra sincs enyhülés, marad a hőség és a harmadfokú riasztás hétvégén.

Pénteken országszerte derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Északnyugaton helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, gyakrabban nyugaton, északnyugaton és északon növekedhet meg napközben a felhőzet, és ezeken tájakon helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Az északiasra forduló szél többfelé megélénkül, megerősödik. 28 és 39 fok közé melegedhet a levegő, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Vasárnap túlnyomóan napos időre készülhetünk, hosszabb napos időszakokkal, csak helyenként alakulhat ki futó zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, erős lesz. Mérséklődik a kánikula, 27-33 fok között tetőzik a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők, napközben helyenként, majd délután, este többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz az északias szél, 28-33 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban - írja az idokep.hu.

Főkép forrása:
Illusztráció (freepik.com)

További cikkek