393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A hongkongi Apple Daily lap több munkatársát, köztük a főszerkesztőt is őrizetbe vették

10perc.hu/Nagy Mariann, MTI
2021. 06. 17.
A hongkongi Apple Daily lap több munkatársát, köztük a főszerkesztőt is őrizetbe vették

A hatóságok által kifogásolt írások egyebek mellett Hongkonggal és a kínai anyaországgal szembeni külföldi szankciókat szorgalmaztak, ami a rendőrség szerint bizonyíték arra, hogy a lap vezetősége külföldi erőkkel folytatott összeesküvést.

A hongkongi Apple Daily lap több munkatársát, köztük a főszerkesztőt is őrizetbe vette csütörtökön a város nemzetbiztonsági rendészete több tucat, a nyomtatott, illetve internetes kiadásban is megjelent cikk tartalmára hivatkozva - számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

A főszerkesztő, a lapkiadó és további három vezető munkatárs előállítása mellett a laphoz kötődő három cég 18 millió hongkongi dollárt (680 millió forint) kitevő vagyonát is befagyasztották.

A kora reggeli akció keretében több mint kétszáz rendőr végzett házkutatást az Apple Daily székházában.

Tavaly augusztusban a rendőrség már őrizetbe vette Jimmy Lait, az Apple Daily alapítóját, valamint a laphoz kötődő kilenc másik embert - köztük Lai fiát - a nemzetbiztonsági törvény megszegése és csalás gyanújával.

Lai jelenleg börtönbüntetését tölti 2019-es, valamint tavalyi, engedély nélküli gyülekezéseken betöltött szerepei miatt.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek