EUR: 406,29 Ft
USD: 416,58 Ft
CHF: 424,39 Ft
GBP: 465,57 Ft
HRK: 54,02 Ft
RON: 82,17 Ft
RSD: 3,46 Ft

Mai névnap:

Home office-ban bejött a köntös, de a munkahelyen is tért hódít a könnyed, kényelmes ruházat

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: OKE.hu

A járvány idején nagyon sokan tértek át otthoni munkavégzésre, és jelentős azok száma, akik a jelenlegi növekvő energiaárak miatt most sem változtatnak ezen.

Mára világossá vált, hogy a munkavégzés nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden nap be kell mennünk a munkahelyünkre, hiszen a mögöttünk lévő közel két év során megtapasztaltuk, hogy otthonról is éppúgy, ha nem hatékonyabban tudunk dolgozni.

A járvány idején nagyon sokan tértek át otthoni munkavégzésre, és jelentős azok száma, akik a vészhelyzet elmúltával sem változtattak ezen. Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók előtt egyértelműen kiderült, hogy kifejezetten előnyös ez a felállás mindkettőjük számára.

Nagy előnye annak, ha otthonról dolgozunk, hogy mi vagyunk az irodánk vezetője is egyben. Várhegyi István köntös szakértő szerint ugyanis így megengedhetjük magunknak a munkaruhánk kiválasztását. Ennek hatására, előkerültek a kényelmes ruhadarabok és eltűntek a feszengést okozó, utált ruházatok és kiegészítők. Márpedig, ha jól érezzük magunkat az öltözékünkben, akkor magabiztosabbá válunk, könnyebben koncentrálunk és hatékonyabban dolgozunk.


Az elmúlt hónapoknak köszönhetően immár a legtöbben a munkahelyen is a kényelmet helyezik előtérbe az öltözködésnél     Fotó: freepik.com


Határozottan el kell különítenünk a munkaidőt a pihenőidőtől még a home office esetén is. A farmert általában szeretjük, de a legpuhább anyagból készült is kényelmetlen tud lenni, ha hosszú ideig abban kell ülnünk. Miért választanánk ezt, ha komfortosabb megoldás is rendelkezésünkre áll.

Amennyiben a munkánk mégis az irodába szólít minket, az elmúlt hónapoknak köszönhetően immár a legtöbben a munkahelyen is a kényelmet helyezik előtérbe az öltözködésnél. Sőt, mára már egyáltalán nem ritka az a jelenség, hogy a viselt ruházat mellett az irodai szekrényben ott lapul a tárgyalásokon elvárt elegáns ruha, amit elég csak akkor felvenni, ha a munkahelyzet azt megköveteli.
Hirdetés
Hirdetés