393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Home office-ban bejött a köntös, de a munkahelyen is tért hódít a könnyed, kényelmes ruházat

10perc.hu
2022. 09. 11.
Home office-ban bejött a köntös, de a munkahelyen is tért hódít a könnyed, kényelmes ruházat

A járvány idején nagyon sokan tértek át otthoni munkavégzésre, és jelentős azok száma, akik a jelenlegi növekvő energiaárak miatt most sem változtatnak ezen.

Mára világossá vált, hogy a munkavégzés nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden nap be kell mennünk a munkahelyünkre, hiszen a mögöttünk lévő közel két év során megtapasztaltuk, hogy otthonról is éppúgy, ha nem hatékonyabban tudunk dolgozni.

A járvány idején nagyon sokan tértek át otthoni munkavégzésre, és jelentős azok száma, akik a vészhelyzet elmúltával sem változtattak ezen. Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók előtt egyértelműen kiderült, hogy kifejezetten előnyös ez a felállás mindkettőjük számára.

Nagy előnye annak, ha otthonról dolgozunk, hogy mi vagyunk az irodánk vezetője is egyben. Várhegyi István köntös szakértő szerint ugyanis így megengedhetjük magunknak a munkaruhánk kiválasztását. Ennek hatására, előkerültek a kényelmes ruhadarabok és eltűntek a feszengést okozó, utált ruházatok és kiegészítők. Márpedig, ha jól érezzük magunkat az öltözékünkben, akkor magabiztosabbá válunk, könnyebben koncentrálunk és hatékonyabban dolgozunk.



Határozottan el kell különítenünk a munkaidőt a pihenőidőtől még a home office esetén is. A farmert általában szeretjük, de a legpuhább anyagból készült is kényelmetlen tud lenni, ha hosszú ideig abban kell ülnünk. Miért választanánk ezt, ha komfortosabb megoldás is rendelkezésünkre áll.

Amennyiben a munkánk mégis az irodába szólít minket, az elmúlt hónapoknak köszönhetően immár a legtöbben a munkahelyen is a kényelmet helyezik előtérbe az öltözködésnél. Sőt, mára már egyáltalán nem ritka az a jelenség, hogy a viselt ruházat mellett az irodai szekrényben ott lapul a tárgyalásokon elvárt elegáns ruha, amit elég csak akkor felvenni, ha a munkahelyzet azt megköveteli.

Főkép forrása:
OKE.hu

További cikkek