393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Hogyan lehet túllépni egy szakításon? Eláruljuk

10perc.hu
2022. 11. 30.
Hogyan lehet túllépni egy szakításon? Eláruljuk

A párterapeuta szerint, úgy kell leszokni a szerelemről, mint a drogról.

Egy New Yorki párterapeuta Sabrina Alexis szerint, szakítás után az egyik legfontosabb dolog, hogy 30 napon át semmilyen kapcsolatban ne álljon egymással a két fél.

Erre az egy hónapra azért van szükség, mert így könnyen felismerhetővé válik, hogy a szakított felek, pontosan mire vágynak a jövőben. Együtt szeretnének-e tervezni tovább, vagy pedig az egyedüllét ráébreszti őket, hogy talán jobb külön folytatni az életüket

Sabrina másik tanácsa, hogy készítsen a szakított fél exéről egy listát, amiben feltünteti annak negatív és pozitív tulajdonságait. Feltehető, hogy így olyan dolgok is feltűnővé válhatnak, melyeket korábban elfogadottnak tekintett.

Mivel a szerelem olyan kémiai reakciókat vált ki az agyból, mint egy droghasználóé, ezért szükséges a 30 nap távolság tartása. A párterapeuta szerint van akinek több idő is kell. Ekkor érdemes lehet egy napló vezetése, amivel folyton önellenőrzés végezhető.

Ahhoz, hogy a magányosan maradt fél képes legyen tisztán látni, ahhoz ajánlott, hogy ne csak személyesen, hanem a közösségi oldalakon se kommunikáljanak, és a közösségi médiában se figyeljék egymás új szokásait.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek