393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari éléről

10perc.hu
2022. 11. 29.
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari éléről

A Ferrari bejelentette, hogy elfogadta Mattia Binotto lemondását, aki december 31-én távozik csapatfőnöki posztjáról.

Hosszas találgatás után kedden hivatalossá vált, Mattia Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról. A Ferrari által közzétett közleményben Benedetto Vigna - a gyártó vezérigazgatója - így fogalmazott:

„Szeretnék köszönetet mondani Mattianak, a Ferrarinal eltöltött 28 év alatt számos területen járult hozzá a fejlődésünkhöz, különösen hálásak vagyunk azért, hogy az elmúlt években visszavezette a csapatot az élmezőnybe.

Ennek eredményeként erős helyzetben várjuk a folytatást és az új kihívásokat, rajongóink elképesztő támogatásával meg akarjuk nyerni a motorsport világ legértékesebb bajnoki címét. A Scuderia és a Ferrari tágabb közössége nevében is sok sikert kívánok Mattiának a jövőben.“

Binotto elmondta, sajnálja, hogy el kell hagynia a csapatot, de úgy érzi, hogy ez volt a legjobb döntés a csapat számára.

„Egy egységes és növekvő csapatot hagyok magam mögött, amely bkészen áll a legmagasabb célok elérésére és amelynek minden jót kívánok a jövőre nézve. Bármennyire is nehéz volt számomra meghozni a döntést, úgy gondolom, ez volt a helyes lépés ebben a pillanatban. Szeretnék köszönetet mondani a Gestione Sportiva minden emberének, akik velem együtt élték meg a nehéz pillanatokat.“ – idézte Binottót a közlemény.

A Ferrari a tervek szerint jövőre jelenti be, hogy ki lesz Mattia Binotto utódja, a Scuderia Ferrari új csapatfőnöke.

Főkép forrása:
DPPI Media (Antonin Vincent)
Címkék:
#Ferrari

További cikkek