395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Hihető? Félmilliót költenének a magyarok fürdőszobájuk felújításra

10perc.hu
2022. 12. 09.

A fürdőszobai termékek vásárlása során a minőséget, a hosszú távú megbízhatóságot és az árat tartják a legfontosabbnak a megkérdezettek.

Tízből legalább hatan tervezik felújítani a család fürdőszobáját a következő három évben, amire átlagosan legalább 500 ezer forintot költenének – derült ki a RAVAK Hungary Kft. több száz fő bevonásával készült online kutatásából. A válaszadók 38 százaléka egy éven belül, 26 százaléka pedig két-három éven belül tervez nekilátni a fürdőszoba-felújításnak.

Érdekesség, hogy csak minden tízedik kitöltő nem gondolkodik egyáltalán takarékoskodási okokból a renováláson, sokan pedig az elmúlt évtizedben túlestek már azon. Ugyanakkor a kutatásban részt vállalók több mint 80 százaléka szerint a szakemberhiány problémát okoz a felújítási és kivitelezési munkálatok alatt.



Átlagosan 500 ezer forintot terveznek költeni fürdőszoba felújításra az otthonteremtők, de vannak, akik ennek az összegnek a többszörösét szánják erre a célra. Mindez nem véletlen, hiszen egy öt négyzetméter alapterületű fürdőszobánál csupán a burkolat költsége meghaladja a 200 ezer forintot alaphangon.

A fürdőszobai termékek vásárlása során a legtöbben interneten és szaküzletekben tájékozódnak. A válaszadók 70 százaléka a szakértékesítő mellett, szerelő szakember véleményét is kikéri a termékek választásakor. Ugyanakkor a válaszadók 7 százaléka lakberendező segítségét is igényli.

Főkép forrása:
RAVAK

Hirdetés

További cikkek