EUR: 388,21 Ft
USD: 361,93 Ft
CHF: 394,09 Ft
GBP: 442,03 Ft
RON: 78,81 Ft
RSD: 3,31 Ft

Mai névnap:

Hihető? Félmilliót költenének a magyarok fürdőszobájuk felújításra

Otthon
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: RAVAK

A fürdőszobai termékek vásárlása során a minőséget, a hosszú távú megbízhatóságot és az árat tartják a legfontosabbnak a megkérdezettek.

Tízből legalább hatan tervezik felújítani a család fürdőszobáját a következő három évben, amire átlagosan legalább 500 ezer forintot költenének – derült ki a RAVAK Hungary Kft. több száz fő bevonásával készült online kutatásából. A válaszadók 38 százaléka egy éven belül, 26 százaléka pedig két-három éven belül tervez nekilátni a fürdőszoba-felújításnak.

Érdekesség, hogy csak minden tízedik kitöltő nem gondolkodik egyáltalán takarékoskodási okokból a renováláson, sokan pedig az elmúlt évtizedben túlestek már azon. Ugyanakkor a kutatásban részt vállalók több mint 80 százaléka szerint a szakemberhiány problémát okoz a felújítási és kivitelezési munkálatok alatt.Átlagosan 500 ezer forintot terveznek költeni fürdőszoba felújításra az otthonteremtők, de vannak, akik ennek az összegnek a többszörösét szánják erre a célra. Mindez nem véletlen, hiszen egy öt négyzetméter alapterületű fürdőszobánál csupán a burkolat költsége meghaladja a 200 ezer forintot alaphangon.

A fürdőszobai termékek vásárlása során a legtöbben interneten és szaküzletekben tájékozódnak. A válaszadók 70 százaléka a szakértékesítő mellett, szerelő szakember véleményét is kikéri a termékek választásakor. Ugyanakkor a válaszadók 7 százaléka lakberendező segítségét is igényli.