Mai névnap:

Heti 6-8 órát is eltöltünk kerti munkával a nyári szezonban, kivéve, ha műfűre váltunk

10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Holland Pázsit

Egyre többen vannak, akik az idő- és pénztakarékosság miatt ma már inkább a műfüvet helyezik inkább előtérbe, ugyanis azzal nemcsak kevesebbet kell törődni, de az allergiát is távol tartja.

A családi házak tulajdonosai akár heti 6-8 órát is eltöltenek a gyep gondozásával tavasztól őszig. A fű az időnk mellett a vizet és a tápanyagot is bőséggel igényli. A gyepápolásba ugyanis nem csak a fűnyírás tartozik bele; annak érdekében, hogy tavasztól őszig szép legyen a fű, bizonyos időközönként trágyázásra, napi szinten pedig öntözésre és gyomlálásra is szükség van. Késő ősztől tavaszig elegendő napfény hiányában a fű besárgul, szépségét hosszú hónapokra elveszti.


A műfű összetétele és kialakítása biztosítja, hogy lágy, rugalmas felületén kellemesen heverészhetünk, és csupasz talppal is jóleső érzés sétálgatni rajta    Fotó: Holland Pázsit


Ma már egyre több kertben pompázik élethű műfű, kiváltva ezzel a kényes angol gyepet. Az igazi fűhöz megtévesztésig hasonló, akár szín, akár szálhossz, akár funkció tekintetében. Ráadásul mindenki megtalálhatja az életmódjához, illetve a kertjéhez leginkább passzolót, utána már csak hátra dőlve élvezheti a látványt az év minden hónapjában.

A szakértők szerint a 4-5 cm-es szálhossz követi le leginkább a kerti fű magasságát. Összetétele és kialakítása biztosítja, hogy lágy, rugalmas felületén kellemesen heverészhetünk, és csupasz talppal is jóleső érzés sétálgatni rajta. Sem nyírásra, sem locsolásra, sem gyomlálásra nem szorul, és nincs kitéve az időjárás viszontagságainak sem.


Az igazi fűhöz megtévesztésig hasonló, akár szín, akár szálhossz, akár funkció tekintetében     Fotó: Holland Pázsit


Magyarországon is egyre több embert kínoznak a legkülönfélébb allergiák, amelyek egy részét a természetben, akár a saját kertjében megtalálható allergének lobbantanak be. A műfű a fű alkotóelemeire érzékenyek számára is megoldást kínál, hogy legalább otthonuk nyugalmában ne kelljen erős tüneteiket elviselniük.
Hirdetés
Hirdetés