393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hét kilót fogyott és a világ élvonalába készül vissza Babos Tímea

10perc.hu
2022. 01. 11.
Hét kilót fogyott és a világ élvonalába készül vissza Babos Tímea

Párosban nagy tervei vannak 2022-re négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros WTA-világbajnoknak, aki egyesben szeretne visszakerülni az első százba a tenisz-világranglistán.

Rövidesen megkezdi idei szereplését Babos Tímea, a legeredményesebb női teniszezőnk is, aki a hétvégén lép pályára első idei versenyén Spanyolországban. Mint a szövetség által szervezett háttérbeszélgetésen elmondta, egyelőre kisebb tornákon indul.

„Látnom kell az elmúlt hónapok felkészülésének az eredményét, egy 25 ezer dolláros után 60 ezresek jönnek, majd februárban már komolyabb versenyek következnek. Dubajban, Dohában, Indian Wellsben és Miamiban már az új partneremmel szeretnék részt venni, akiről most még csak annyit árulok el, hogy a top 20-ban van” – vázolta a közeljövőt a 28 éves játékos.

Az elmúlt, küzdelmes évről Babos Tímea elmesélte, a legrosszabb szezonján van túl, mivel párostársa, Kristina Mladenovic visszamondta az Australian Opent, majd szakított edzőjével, az általa "pszichopataként" jellemzett Thomas Drouet-vel, Charlestonban covidos lett, aztán jött a csípősérülés, amelynek következtében a tokiói olimpiát és a US Opent is ki kellett hagynia.



„Pozitívum ugyanakkor, hogy sok mindenre volt időm, amire addig nem, újratanulhattam a teniszt, új erőnléti edzővel készülök, aki egyben a párom is, leadtam hét kilót, amitől gyorsabb lettem a pályán, és kilenc év után ismét édesapám irányítja az edzéseimet, akivel tíz-tizenkét hetet töltök majd el" – fogalmazott Babos Tímea.

Kristina Mladenoviccsal magánemberként némi mosolyszünet után rendezte a viszonyát, novemberben egyeztett vele az esetleges páros folytatásról, de rendre bizonytalan válaszokat adott, és azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos neki az egyéni szereplés. Erre nem alapozhatta az idei szereplését.

Főkép forrása:
babostimea.hu

További cikkek