EUR: 406,29 Ft
USD: 416,58 Ft
CHF: 424,39 Ft
GBP: 465,57 Ft
HRK: 54,02 Ft
RON: 82,17 Ft
RSD: 3,46 Ft

Mai névnap:

Hatmillió forintos támogatás annak, aki Szardínia szigetén vesz házat

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Illusztráció (freepik.com)

Szardínia önkormányzata 45 millió eurós keretet szán, azon családok támogatására, akik első lakásuk megvásárlását tervezgetik.

Mind ennek az oka az, hogy Szardíniában szeretnék visszafordítani a vidéki területek elnéptelenedését és fellendíteni a helyi gazdaságot.- írja a themayor.eu.

Az ingatlanvásárláshoz nyújtott vissza nem térítendő támogatás nem fedezheti a ház vagy a felújítás értékének több mint 50%-át, és maximum 15 ezer euró, vagyis hatmillió forint lehet.

A támogatásra az jogosult, aki egy szardíniai kisvárosban regisztrálja lakóhelyét vagy házvásárlástól vagy a felújítások befejezésétől számított 18 hónapon belül áthelyezik ide a bejelentett lakóhelyét.

Nem pályázhat a támogatásra az, akinek az eredeti lakóhelye a sziget egy másik kisvárosában van.

További kikötés még, hogy az ingatlanvásárlásnak 3000-nél kevesebb lakossal rendelkező településen kell lennie.

Christian Solinas szardíniai elnök kifejtette, hogy az intézkedést azzal a céllal fogadták el, hogy a szigetet jobb élethellyé tegyék, és új lehetőségeket biztosítsanak a szardíniaiknak.

„Megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy a fiatalok döntsenek a maradás mellett, és a legsérülékenyebb területek gazdasági szövetét fejleszthessék. Az első házaik befizetésének köszönhetően ez megerősödik, és termékeny talajt jelent azoknak, akik oda költöznek, vagy családalapítás mellett döntenek. Nem lehet növekedés a területek, a belterületek és a leghátrányosabb helyzetű térségek valódi gyarapítása nélkül, amelyeknek új politikákon kell keresztülmenniük az újra népesítésük érdekében” – fogalmazott sajtóközleményében.
Hirdetés
Hirdetés