393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hatmillió forintos támogatás annak, aki Szardínia szigetén vesz házat

10perc.hu
2022. 08. 08.

Szardínia önkormányzata 45 millió eurós keretet szán, azon családok támogatására, akik első lakásuk megvásárlását tervezgetik.

Mind ennek az oka az, hogy Szardíniában szeretnék visszafordítani a vidéki területek elnéptelenedését és fellendíteni a helyi gazdaságot.- írja a themayor.eu.

Az ingatlanvásárláshoz nyújtott vissza nem térítendő támogatás nem fedezheti a ház vagy a felújítás értékének több mint 50%-át, és maximum 15 ezer euró, vagyis hatmillió forint lehet.

A támogatásra az jogosult, aki egy szardíniai kisvárosban regisztrálja lakóhelyét vagy házvásárlástól vagy a felújítások befejezésétől számított 18 hónapon belül áthelyezik ide a bejelentett lakóhelyét.

Nem pályázhat a támogatásra az, akinek az eredeti lakóhelye a sziget egy másik kisvárosában van.

További kikötés még, hogy az ingatlanvásárlásnak 3000-nél kevesebb lakossal rendelkező településen kell lennie.

Christian Solinas szardíniai elnök kifejtette, hogy az intézkedést azzal a céllal fogadták el, hogy a szigetet jobb élethellyé tegyék, és új lehetőségeket biztosítsanak a szardíniaiknak.

„Megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy a fiatalok döntsenek a maradás mellett, és a legsérülékenyebb területek gazdasági szövetét fejleszthessék. Az első házaik befizetésének köszönhetően ez megerősödik, és termékeny talajt jelent azoknak, akik oda költöznek, vagy családalapítás mellett döntenek. Nem lehet növekedés a területek, a belterületek és a leghátrányosabb helyzetű térségek valódi gyarapítása nélkül, amelyeknek új politikákon kell keresztülmenniük az újra népesítésük érdekében” – fogalmazott sajtóközleményében.

Főkép forrása:
Illusztráció (freepik.com)

További cikkek