Mai névnap:

Hatalmas a kereslet a nyári gyermektáborok iránt

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: freepik.com

A táborjelentkezések drasztikus emelkedését követően egyelőre elmaradni látszik a visszaesés, ugyanis napjainkban is rengeteg szülő foglal gyermektábort csemetéjének.

Egy hónap már eltelt az idei vakációból, de a táborkereslet kapcsán azt látni, mintha most kezdődnek csak a nyári szünet. Naponta több száz szülő keres vakációs lehetőséget és élménydús gyermekfelügyeletet a nyár hátralévő részére.

A bejelentés óta, miszerint lehet mind napközis, mind ottalvós táborokat szervezni, két hónap telt el. A táborjelentkezések drasztikus emelkedését követően egyelőre elmaradni látszik a visszaesés, ugyanis napjainkban is rengeteg szülő foglal gyermektábort csemetéjének.

„Minket is meglepett, hogy idén ez közel sem így alakul, nincs visszaesés, közel félezer szülő keres és foglal tábort naponta most is. Több táborszervező is új turnusokat nyitott meg a hatalmas érdeklődés miatt. Jó hír, hogy az új turnusok kiírása okán most is több mint 900 táborturnus közül választhatnak, akik a következő több mint másfél hónapban táboroztatnák csemetéjüket" – mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

A szakember szerint az okok között lehet, hogy sokaknak kevés szabadsága maradt a pandémia következtében, és a gyerekek nyári felügyeletét valahogy meg kell oldani, de a táborfoglalások magas szintjét az is indokolja, hogy akik a vakáció kezdetén még tartottak attól, hogy táboroztassák gyermeküket, mostanra látják, hogy nincs kockázat.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés