Mai névnap:

Hat magyar van a legjobb 150-ben a világranglistán!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MTSZ

A női teniszezők rangsorát továbbra is az ausztrál Ashleigh Barty, a férfiakét a szerb Novak Djokovics vezeti nagy fölénnyel.

Igencsak jó hír a magyar teniszkedvelőknek, hogy egyre több játékosunk tartozik immár a világ legjobb játékosai közé. A férfiaknál Fucsovics Márton a 39. helyen áll a világranglistán, míg a sérüléséből lassan visszatérő Balázs Attila a 130.

A hölgyeknél az első 150-ben szereplő magyarok közül Gálfi Dalma a 125., Bondár Anna a 131. és Udvardy Panna a 138. helyen áll, míg a csípősérüléséből az elmúlt héten visszatérő Babos Tímea a 149. pozíciót foglalja el a rangsorban.

Fucsovics az elmúlt héten negyeddöntős volt Antwerpenben, míg a hölgyek közül Bondár a főtáblára jutott a héten rendezendő kolozsvári WTA-tornán, Udvardy - főképünkön - ITF-tornát nyert Brazíliában, Babos pedig döntős volt a hamburgi ITF-tornán, de feladta az idei U18-as Európa-bajnok horvát Antonia Ruzic elleni finálét az ellenfél 6:2, 4:1-es vezetésénél.


Babos Tímea (jobbra) hosszú sérülés után egészen a döntőig menetelt Hamburgban, ahol egészségügyi okok miatt lépett vissza     Fotó: babostimea.hu


„Az elődöntő után és a mai döntőn elkezdtem érezni a csípőm, így a helyes döntés az volt, hogy feladjam a meccset. Az egyik szemem sír a másik nevet. Nyilván nem örülök, hogy fel kellett adnom a meccset, de annak igen, hogy ismét versenyezhetek! Rengeteget dolgoztunk az elmúlt hónapokban, hogy a sérüléseim javuljanak, ez a hét egy jó teszthét volt” – írta Babos a hivatalos oldalán.
Hirdetés
Hirdetés