Mai névnap:

Használtautó kell? Máris vehetsz 4 milliós átlagáron!

10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

Jelentősen emelkedett a használt autók ára tavaly, a drágulás idén is folytatódik, ugyanakkor az átlagéletkoruk csökkent.

Érdekes felmérést hozott nyilvánosságra a saját adatai alapján a Használtautó.hu. A számok alapján kiderült, hogy a használt autók átlagos hirdetési ára tavaly 43 százalékkal, 4 millió forint közelébe emelkedett, az autók átlagéletkora azonban csak fél évvel, 12,5-ről 12 évre csökkent.

Két év alatt több mint 2 millió forinttal drágultak a használtautók: 2020 első negyedévében 2,55 millió forint volt a hirdetési átlagár, a tavalyi utolsó negyedévben viszont már 4,68 millió, ami 83,5 százalékos drágulást jelent, ami idén is jelentős lesz.

Az új személyautók piaca a második éve csökken, de már nem elsősorban a kereslet, hanem a kínálat hiánya fékezi a piacot. A vevők ezért a használt autók felé fordulnak, és ezt erősíti az új autók drágulása is. A használt autók esetében a hazai tulajdonosváltások száma tavaly november végéig a 2019-es rekordévhez képest 1,6 százalékkal, 2020-hoz képest pedig 3,8 százalékkal nőtt.
Hirdetés
Hirdetés