393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ha rajtunk múlna, ma elfogyott volna a Föld összes tartaléka

10perc.hu
2021. 06. 08.
Ha rajtunk múlna, ma elfogyott volna a Föld összes tartaléka

Magyarország már ma elérte a túlfogyasztás napját, holott elviekben július 29-re esik a tudósok által kiszámított időpont, amikor a jelenlegi életmódjával a bolygó lakói kimerítik a Föld erőforrásait.

Meglehetősen érdekes, egyben nagyon figyelmeztető tényre hívta fel a figyelmet a WWF Magyarország. Hangsúlyozzák, Földünk erőforrásai végesek, és 1970 óta egyre kevesebb idő alatt fogyasztjuk el az egy évre elegendő erőforrásadagunkat, azaz a bolygó erőforrásai és élővilága nem tud olyan ütemben regenerálódni, amilyen ütemben elhasználjuk azokat.

És ebben mi, magyarok sajnos az élen járunk, ugyanis a tudósok idénre július 29-re jósolták a túlfogyasztás napját, ám Magyarország már a mai napon elérte ezt a határt, ugyanis ha a világon mindenki úgy élne, mint a magyarok, akkor a Föld éves tartalékai már kedden kimerültek volna.

A szervezet szerint ahhoz, hogy ezt a dátumot minél későbbre tolhassuk, és Földünket és tartalékait gyermekeinknek, unokáinknak is megőrizhessük, komoly összefogásra van szükség, és alapvetően kell módosítanunk a mostani pazarló életformánkat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek