EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Ha rajtunk múlna, ma elfogyott volna a Föld összes tartaléka

Életmód
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Magyarország már ma elérte a túlfogyasztás napját, holott elviekben július 29-re esik a tudósok által kiszámított időpont, amikor a jelenlegi életmódjával a bolygó lakói kimerítik a Föld erőforrásait.

Meglehetősen érdekes, egyben nagyon figyelmeztető tényre hívta fel a figyelmet a WWF Magyarország. Hangsúlyozzák, Földünk erőforrásai végesek, és 1970 óta egyre kevesebb idő alatt fogyasztjuk el az egy évre elegendő erőforrásadagunkat, azaz a bolygó erőforrásai és élővilága nem tud olyan ütemben regenerálódni, amilyen ütemben elhasználjuk azokat.

És ebben mi, magyarok sajnos az élen járunk, ugyanis a tudósok idénre július 29-re jósolták a túlfogyasztás napját, ám Magyarország már a mai napon elérte ezt a határt, ugyanis ha a világon mindenki úgy élne, mint a magyarok, akkor a Föld éves tartalékai már kedden kimerültek volna.

A szervezet szerint ahhoz, hogy ezt a dátumot minél későbbre tolhassuk, és Földünket és tartalékait gyermekeinknek, unokáinknak is megőrizhessük, komoly összefogásra van szükség, és alapvetően kell módosítanunk a mostani pazarló életformánkat.