EUR: 389,48 Ft
USD: 361,73 Ft
CHF: 391,65 Ft
GBP: 435,38 Ft
RON: 79,43 Ft
RSD: 3,32 Ft

Mai névnap:

Ha nincs cafetéria, jön a felmondás?

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A cafeteriarendszer nem csupán a munkahelyválasztását befolyásolja, hanem a dolgozók háromnegyede szerint a lojalitását, megbecsültségének érzését is erősíti.

Közeledve az év végéhez a cégek már elkezdik tervezni a következő évi költségeket, többek között a béren kívüli juttatások keretét is. A haszon.hu gazdasági portál szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben feltehetően jóval óvatosabbak a vállalkozások, de remélhetőleg a jövőben újra tartósan legalább 50 százalék felett lehet a cafeteriát tervező cégek aránya

A K&H felmérést végzett a magyarországi kis- és középvállalkozások körében. A kutatásból kiderül, hogy az előző negyedévhez képest 60 százalékról 40 százalékra csökkent azon cégek aránya, amelyek béren kívüli juttatást terveznek adni az alkalmazottjaiknak a következő 12 hónapban. A közlekedési költségtérítésben a vállalatok 20 százaléka, 13. havi fizetésben, jutalomban vagy prémiumban 19 százalék, SZÉP-kártyában pedig 18 százalékuk gondolkodik.


A SZÉP-kártyák is nagyon népszerűek a munkavállalók között     Fotó: kormany.hu


Az OTP Pénztárszolgáltató pedig novemberben közölte az egyik kutatásának az eredményeit. Az adatokból kiderült, hogyan viszonyulnak a cafeteriában részesülő alkalmazottak a béren kívüli juttatásokhoz. A válaszadóknál az alapbér a legfontosabb munkahelyi kritérium, ezt követi a munkahely jó megközelíthetősége, majd a munkakör, aztán a béren kívüli juttatás.

A válaszadók több mint harmadánál a munkahelyválasztásnál is fontos szempont a megfelelő cafeteriarendszer, negyedüknél pedig a három leglényegesebb munkahelyi kritérium között szerepel. Szintén 25 százalék nyilatkozta azt, hogy a béren kívüli juttatások megszűnése arra ösztönözné, hogy munkahelyet váltson.