393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ha kempingezni mész, ezeket sose felejtsd otthon!

10perc.hu
2022. 07. 06.

A sátras nyaralás ismét egyre népszerűbb, ráadásul már nemcsak a fiatalok körében.

Ha gyakran indulunk sátras kirándulásra, érdemes összeállítani egy állandó pakkot, amelyben ott vannak a legszükségesebb holmik, és amit csak oda kell tenni a sátor, a hálózsák, az aktuális ruhák és a törölközők mellé. A termalfurdo.hu szakemberei szerint a lista szabadon bővíthető, és igény szerint alakítható, lényeg, hogy legyen egy alapcsomagunk a szükség esetére.

Elsősegély csomag

Horzsolások, karcolások, vágások vagy dudorok és csípések - ezek mindig előfordulnak egy-egy hosszabb kirándulás vagy kempingezés során. Tegyünk el az elsősegély csomagba mindent, amire szükség lehet: fertőtlenítőszert, ragtapaszt, bőrpír elleni krémet, fájdalomcsillapítót, esetleg egy-egy megfázás elleni szert. Nagyon jól jöhetnek szükség esetén, bár nyilván az a legjobb, ha a doboz a nyár végéig érintetlen marad.

Egy csomag gyufa

Hacsak nem vagyunk veterán cserkészek, szükségünk lesz a gyufára az esti tűzgyújtáshoz. Vígjátékok alap poénja szokott lenni, amikor a kempingezők ott állnak a szépen összerakott fahasábok mellett, a bográcsban ott az előkészített étel, de nem tudnak tüzet gyújtani. Ne essünk ebbe a hibába! Rakjuk a gyufát kis fóliazsákba, hogy biztosan szárazon maradjon és amíg ki nem ürül a doboz, ki se vegyük a hátizsákunkból.

Egy spulni spárga

Bármilyen hihetetlen, de ez az egyik olyan kellék, amire ilyen-olyan okokból kifolyólag szinte minden sátras kirándulások alkalmával szükség van, de a legtöbbször elfelejtjük elcsomagolni. Lehet vele sátrat javítani, alkalmas ruhaszárító kötélnek, hasznos a hívatlan látogatók ellen, de ha elég erős, a csónakot is kiköthetjük vele. Számtalan felhasználási módját felsorolhatjuk még, a lényeg: többet ne hagyjuk otthon.


A sátras nyaralás ismét egyre népszerűbb, ráadásul már nemcsak a fiatalok körében     Fotó: freepik.com


Egy nagyobb erős fólia

Néha nagyobb eső és vihar érkezik a kempingezés során, mint amire előzetesen számítottunk. Ilyenkor hasznos, ha van nálunk egy erős fólia, amellyel akár a sátor szigetelését is megerősíthetjük, ha kell, de személyes dolgainkat is biztonságosan szárazon tarthatjuk a segítségével. A fólia kicsire összehajtható és könnyű, érdemes magunkkal vinni.

Lámpás, elemlámpa vagy fejlámpa

Azt, hogy miért van szükség zseblámpára a kempingezés során, nem hiszem, hogy bárkinek is el kell magyarázni. Fontos, hogy a fényforrás könnyen elérhető helyen legyen, hiszen ha késő este érkezünk a szálláshelyre, nem túl kényelmes az egész hátizsákot kipakolni, hogy végre világosságot gerjesszünk a sátorállításhoz.


Érdemes összeállítani egy állandó pakkot, amelyben ott vannak a legszükségesebb holmik     Fotó: freepik.com


Térképek és iránytű

Bár van GPS a legtöbb telefonon, de könnyen előfordulhat, hogy a navigációs rendszer nem kap jelet, vagy a kempinghez olyan túraútvonalon vezet az út, ahol nincs lehetőségünk a modern technika használatára. Ilyenkor jön jól a jó öreg térkép és az iránytű. Nem foglalnak sok helyet, nagyon hasznosak lehetnek, nem érdemes kihagyni a csomagból.

Esőkabát és sapka

Még ha ragyogó napsütést és száraz időt ígér is a meteorológiai előrejelzés túránk idejére, az esőkabát és a sapka akkor se maradjon otthon. Az idő bármikor „meggondolhatja magát”, és nincs annál kellemetlenebb, mint vizes ruhában és nedves cipőben folytatni a nyaralást.

Zsebkés

A legkedveltebb típusa a sokoldalú svájci bicska, de természetesen ennek hiányában bármilyen összecsukható kés megteszi. Lényeg, hogy minél több funkciót képes legyen ellátni és minél kisebb helyen elhelyezhessük.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek