Mai névnap:

Gyorsított vizsgálat a téglapiacon

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ismertette, hogy a gyorsított ágazati vizsgálat kiterjed a kerámia falazóelemek magyarországi piacán uralkodó versenyviszonyok elemzésére.

A GVH-hoz több olyan piaci jelzés is érkezett, amely szerint az építkezők növekvő nehézségekkel szembesülnek a kerámia falazóelemek - különös tekintettel a tégla-, áthidaló- és válaszfal termékek - beszerzése során. Ugyanis az árak a közelmúltban drasztikus mértékben megemelkedtek, nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű termék, valamint számos esetben kizárólag egy gyártó termékei érhetők el a piacon.

A fentiek miatt a Gazdasági Versenyhivatal gyorsított ágazati vizsgálatot indított a kerámia falazóelemek belföldi piacán. A gyorsított ágazati vizsgálat kiterjed a kerámia falazóelemek magyarországi piacán uralkodó versenyviszonyok elemzésére, így különösen az érintett termékkör felhasználási területeire, a piaci kínálatra, illetve a piaci szereplők által alkalmazott egyes üzleti feltételekre, ideértve az árakat is.


A gyorsított ágazati vizsgálat kiterjed a falazóelemek magyarországi piacán uralkodó versenyviszonyok elemzésére    Fotó: freepik.com


A gyorsított ágazati vizsgálatban kötelező adatszolgáltatáson alapuló tényállás-feltárás is alkalmazható. A vizsgálat eredményeit a hatóság jelentésben összegzi majd. A jelentés tervezetének elkészítésére irányadó időtartam egy hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb egy hónappal meghosszabbítható.
Hirdetés
Hirdetés